Ana Sayfa / Gündem / İskelet Gölü sırrı (İskelet Gölü nerede)
İSKELET GÖLÜ NEREDE HANGİ ÜLKEDE

İskelet Gölü sırrı (İskelet Gölü nerede)

İskelet Gölü ne. nerede ve nasıl gidilir bilgisi. İskelet Gölü’nün sırrı ve hangi ülkede bulunuyor sorusunun yanıtı. dünyanın en gizemli ve sırlarla dolu yerleri ve İskelet Gölü esrarı. 

İskelet Gölü denen yeri hiç duydunuz mu? sırlar ve gizemlerle dolu bölgeler yerler. Hindistan’ın Uttarakhand eyaletindeki Roopkund gölü dünyanın belki de en büyüleyici ama bir o kadar da gizemli gölü.

İSKELET GÖLÜ’NDEKİ İSKELETLERİN SIRRI
İskelet gölü olarak da adlandırılan bu göl Himalaya Dağları’nın en kuytu bölgesinde yer alıyor ve ortalama 5029 metre yüksekliğindeki Himalaya dağlarıyla çevrili bir alanda bulunuyor.

HİNTLİ KABİLELERİN SIRRI
Yapılan araştırmalar, doğanın tüm cömertliğini kullandığı bu gölün çevresinde, geçmişte bazı Hintli kabilelerin yerleşim kurmaya çalıştığını ortaya koysa da bu grupların bu bölgede yaşam kurmakta pek başarılı olamadığını gösteriyor.Yaz gelip de buzlar eridiğinde yüzlerce iskelet ortaya çıkıyor ve yerleşimin olmadığı bu kadar yüksek bir noktada bu kadar insanın ölümüne neyin yol açtığı bilinmiyordu.

DÜNYANIN EN GİZEMLİ GÖLÜ

Adeta dev bir açık mezarlığı andıran bu gölün bulunduğu bölgede birçok araştırma gerçekleştirilmiş.Farklı birtakım karbon testleri yapılan iskeletlerin12’nci ve 15’inci yüzyıllara ait olduğu sanılıyor.Yüzükleri, mızrakları, deri ayakkabıları ve bambu sopaları yanlarındaydı. Kafataslarındaki kısa ve derin çatlaklar hepsinin aynı şekilde, yuvarlak bir cisimle kafalarına aldıkları darbelerle öldüğünü gösteriyordu.

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting