Ana Sayfa / Spor / İspanya Uluslar Ligi şampiyonu

İspanya Uluslar Ligi şampiyonu

Futbolda devlerden biri olan İspanya Uluslar Ligi şampiyonu oldu. UEFA Uluslar Ligi’nin yeni şampiyonu İspanya oldu. Unai Simon’un kaleci performansı ve Daniel Carvajal’ın son penaltısıyla zafere ulaşan İspanya, bu heyecan verici şampiyonlukla tarih yazdı. UEFA Uluslar Ligi final müsabakasında Hırvatistan ile karşılaşan İspanya, penaltı atışları sonucunda 5-4 galip gelerek şampiyon oldu.

Yarı finalde İtalya’yı eleyen İspanya, Hollanda’yı saf dışı bırakan Hırvatistan ile finalde kozlarını paylaştı. Normal süresinde ve uzatma dakikalarında gol sesi çıkmayan maç, az pozisyonlu ve düşük tempolu şekilde oynandı. Penaltı atışlarında Hırvatistan’a üstünlük sağlayan İspanyollar, tarihte ilk kez Uluslar Ligi şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Hırvatistan’da Nikola Vlasic, Marcelo Brozovic, Luka Modric ve Ivan Perisic penaltı atışlarını gole çeviren isimler oldu. Lovro Majer ve Bruno Petkovic ise, İspanyol kaleci Unai Simon’a takıldı.

İspanya’da ise, Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio ve son atışı kullanan Daniel Carvajal ağları sarstı. Penaltı atışını kaçıran tek isim, Aymeric Laporte oldu.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen UEFA Uluslar Ligi’nde daha önce Portekiz ve Fransa şampiyon olmuştu.

 

İlginizi Çekebilir

EURO 2024 başlama tarihi

Almanya’daki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası başlama tarihi ve maçların tarihleri. EURO 2024 bilgileri. Almanya’nın ev …

Sınırsız Hosting