Ana Sayfa / İlginç / İsrail’de Rum ve Yunan zirvesi

İsrail’de Rum ve Yunan zirvesi

İsrail, Yunanistan ve Rum yönetimi İsrail’de zirvede buluşuyor gündemleri Doğu Akdeniz ve Türkiye’ye karşı işbirliği. Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarıyla iyice yakınlaşan Yunan, Rum ve İsrail liderleri ABD’yi de yanına alarak Kudüs’te toplanıyor.

Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor, İsrail’in başını çektiği Rum ve Yunan yönetimleri masaya oturuyor. Kudüs’te, yarın İsrail lideri Binyamin Netanyahu, Yunanistan lideri Aleksis Çipras ve Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılımıyla toplantı gerçekleştirecek.

STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
Üç ülkenin ABD ile birlikte yayınlayacakları kısa ortak bildiride, enerji ile güvenlik alanlarında stratejik iş birliğinin temelleri atılacak.

ABD DESTEKLEYECEK BEKLENTİSİ VAR
Washington’un bu üç ülke arasında oluşan ekseni siyasi açıdan desteklemesi beklenirken, bu desteğin sadece siyasi olarak kalmayacağı yorumları da yapılıyor.
YUNAN, İSRAİL DESTEĞİNİ ARKASINA ALMAK İSTİYOR
Yunan medyası bildiride, üçlü eksenin üçüncü ülkelere karşı birbirilerinin savunmasını da destekleyeceği şeklinde bir ifadenin yer alması beklenirken, bunun Ankara’ya dolaylı bir mesaj teşkil edeceği değerlendirmesini yaptı.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting