Ana Sayfa / Manşet / İstanbul 3 Temmuz haftası hava
HAVA TAHMİNİ

İstanbul 3 Temmuz haftası hava

İstanbul yarın yağmurlu. İstanbul 3 Temmuz hava tahmini meteorolojiden geldi. İstanbul pazartesi akşamından itibaren serinliyor yağmur geliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile bunalan İstanbul’a serinleten haber Meteoroli Genel Müdürlüğü’nden geldi. İstanbul’da, pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağmur bekleniyor. Yağmur aralıklarla Salı günü de devam edecek.

3 Temmuz haftası İstanbul hava durumu. Pazartesiden itibaren İstanbul serinliyor. Pazartesi ve salı İstanbul’da yağmur var.

Bu hafta sonu Meteoroloji’nin açıklamasına paralel olarak Ankara, Bursa ve Malatya’da 40′ İstanbul’da 37, İzmir ve Adana’da 41, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 32, Balıkesir, Edirne ve Antalya’da 42, Diyarbakır’da 43, Manisa’da 44, Şanlıurfa ve Aydın’da 45 dereceyi bulan sıcaklıklar ölçüldü. Ancak hafta başı ile birlikte Afrika sıcaklarının yerini mevsim normallerine bırakması bekleniyor.

En sıcak 2 günü geride bırakan İstanbul serinliyor. Önce Edirne, ardından Kırklareli ve İstanbul. Yağmur geliyor. Karadeniz’deki karayel fırtınası serinletecek.

Cuma ve Cumartesi en sıcak 2 günü geçiren İstanbul’da bugün sıcaklık bir kaç derece de olsa daha düşük ölçüldü. Bazı semtlerde 35’i bulan ancak kent genelinde 30 ve cıvarında seyreden sıcaklıklarda da İstanbullular sahillerde kalmayı, sıcağın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

EN SICAK İLÇE BAKIRKÖY

Meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgilere göre Cuma günü 39.2 dereceyle Bakırköy İstanbul’un en sıcak semti oldu. Bu sıcaklık 2007 haziran’ında ölçülüp arşivlere giren 40.2 derecelik rekordan sadece 1 derece geride kaldı.

HEM KUZEY RÜZGARI HEM YAĞMUR

Son haftayı, her gün tırmanan sıcaklıklarla geçirip sonunda sıcaklık rekorunun kapısına dayanan İstanbul kuzey rüzgarlarıyla serinleyecek. Meteorolojik tahmin istasyonlarından derlenen bilgilere göre Pazartesi akşam saatlerinden itibaren önce Edirne sonra da Kırklareli’nde oldukça etkili yağmur bekleniyor.

Trakya’daki kadar “çok etkili” olmasa da Salı sabahından itibaren İstanbul’da da yağmur bekleniyor. Ama İstanbul’u ve çevresini asıl serinletecek etki kuzey rüzgarlarıyla gelecek.

KARADENİZ’DE FIRTINA

Karadeniz’de fırtına düzeyinde esmesi beklenen karayel rüzgarının salı günü boyunca etkili olması bekleniyor. Rüzgar ve yağmur sıcaklıklarda önemli düşüşlere yol açacak. Sıcaklığın 20 derece ve cıvarına kadar düşmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Ayten Gökçer öldü (Ayten Gökçer kim)

Ayten Gökçer cenazesi ne zaman nereye gömülecek sorusu. Ayten Gökçer kaç yaşında neden öldü bilgisi. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting