Ana Sayfa / Gündem / İstanbul’a Trakya ve Anadolu’dan giriş durdu

İstanbul’a Trakya ve Anadolu’dan giriş durdu

İstanbul’un dünya ile bağlantısı kesildi kar nedeniyle hem Anadolu’dan hem de Trakya’dan girişler durdurulurken havacıılk sektörü de durma noktasında. Sakarya’dan itibaren İstanbul yönüne ulaşım yok. İstanbul’dan da araçların şehir dışına çıkmasına izin verilmiyor yolcu otobüsleri dahil. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu’dan İstanbul yönüne ulaşımın Sakarya’dan itibaren tüm araçlar için durdurulduğunu duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışıyla birlikte getirilen yasakları sosyal medya hesabından duyurmaya devam ediyor. Yerlikaya, son olarak; ‘yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağını’ duyurdu. THY ise, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00’e kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

İstanbul’da haşat durdu kar yaşamı felç etti. İstanbul’a hem Trakya’dan hem de Anadolu’dan tüm girişler durduruldu aynı şekilde çıkışlara da izin verilmiyor. İstanbul 24-25 ve 26 Ocak hava tahmini ise çok yoğun kar gözüküyor ve beyaz esaret iyice bastıracak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamalarda, Anadolu’dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son durumu paylaşıldı.

Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşımın Sakarya’dan itibaren tüm araçlar için durdurulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Kocaeli’nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova’dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur.

Anadolu’dan İstanbul’a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

TRAKYA’DAN GİRİŞLER DURDURULDU

istanbul’da akşam saatlerinde şiddetini artırması beklenen kar yağışı kentin batısında etkisini gösterdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya’dan İstanbul’a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Yerlikaya, “Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur” dedi.

OTOGARLARDA ÇIKIŞLAR DURDURULDU

Vali Yerlikaya; Harem, Esenler ve İstanbul’daki diğer tüm otogarlardaki çıkışların yarın sabah saat 08.00’e kadar durdurulduğunu duyurdu.

TRAKYA’DAN İSTANBUL’A ARAÇ GİRİŞİ YASAKLANDI

Ali Yerlikaya ayrıca, hava şartları nedeniyle Trakya’dan İstanbul’a araç girişinin yasaklandığını açıkladı. Yerlikaya mesajında, “Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur” ifadelerini dile getirdi.

İSTANBUL’DA MESAİLER

İstanbul’da kar yağışının yoğunlaşacağını ifade ederek mesai saatlerinin 15,30’a çekildiğini duyurdu. Yerlikaya, “Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer 15.30’da sona erecektir” dedi.

HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI

İstanbul Havalimanı’nda uçuşlar yarın sabah saat 04.00’e kadar durduruldu. Türk Hava Yolları, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00’e kadar tüm uçuşlarını durdurdu.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting