Ana Sayfa / Gündem / İstanbul’da 1 Ocak toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da 1 Ocak toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da yılbaşı gecesi otobüs, metro ve toplu taşıma araçlarının sayısı arttırıldı, 1 Ocak 2022 günü İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz oldu. Murat Ongun, “Yılbaşı gecesinin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak İETT ve metro seferlerimizi geç saatlere kadar uzatıp sayısını artırdık. 1 Ocak’ta da İstanbullular toplu taşımayı ücretsiz kullanacaklar. Şimdiden mutlu ve huzurlu bir yıl dileriz” mesajını paylaştı.

İstanbul 1 Ocak toplu taşıma ücretsiz oldu. İstanbul’da yılbaşı gecesi toplu taşıma araçlarını hem sayısı arttı hem de sefer süreleri uzatıldı. İstanbul’da yeni yılın ilk günü ise toplu taşıma ücretsiz oldu. İBB Sözcüsü Murat Ongun paylaştığı mesajında, “Yılbaşı gecesinin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak İETT ve metro seferlerimizi geç saatlere kadar uzatıp sayısını artırdık. 1 Ocak’ta da İstanbullular toplu taşımayı ücretsiz kullanacaklar. Şimdiden mutlu ve huzurlu bir yıl dileriz.” ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL ULAŞIM ZAMLARI VE YENİ TARİFE

İstanbul’da elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 zam talebi UKOME’de oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında toplu ulaşıma zam kararı alındı.

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce (TUHİM) enflasyon, yakıt giderleri, asgari ücretin artışı gibi nedenlerle elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yeniden değerleme oranı olan yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 zam önerildi.

Müzakerelerin ardından teklif, bakanlık temsilcilerinin şerhi ile oy birliği ile kabul edildi.

İETT bilet ücretleri ne kadar oldu?

Zamlı tarifelere göre, tam elektronik bilet 4,03 liradan 5,48 liraya, öğrenci bileti 1,96 liradan 2,66 liraya, sosyal (öğretmen-60 yaş) 2,88 liradan 3,91 liraya, Mavi Kart (aylık) 316 liradan 430 liraya, aylık öğrenci 57,50 liradan 78 liraya, aylık sosyal (öğretmen-60 yaş) 196 liradan 266 liraya, metrobüste ise tam uzun mesafe 5,98 liradan 8,13 liraya, öğrenci 1,96 liradan 2,66 liraya, sosyal 3,28 liradan 4,46 liraya yükseltildi.

İstanbul’da ulaşım ücretlerine yapılan zam 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek

İlginizi Çekebilir

İran Cumhurbaşkanı öldü mü?

Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü., helikopterde başka kimler vardı sorusu. İran’da yas, …

Sınırsız Hosting