Ana Sayfa / İlginç / İstanbul’da en pahalı mezarlık nerede?

İstanbul’da en pahalı mezarlık nerede?

İstanbul’da en pahalı mezar yeri hangi mezarlıkta sorusu yanıtını buldu. 30 bin liraya mezar yeri satın alır mıydınız? İşte lüks otomobil fiyatına mezarlık yeri satılan o meşhur mezarlıklar ve fiyatları.

Doğmakta parayla ölmek de? İstanbul’da doğum gibi ölümün de ağır bir maddi yönü var. Bir mezarlık düşünün ve bir kişilik mezar yeri tam 30 bin lira. haydi gel öl ve o mezarlıkta yer bul.. Evet İstanbul’da mezarlıklar doldu olanlar da artık daire araba fiyatına satılıyor. Beşiktan mezara hizmet veren belediyelerde artık buişin maddi boyutunu düşünüyor ve mezar yerleri satılıyor. Birinci gruptaki Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan ve Karacaahmet, Abide-i Hürriyet, Nafibaba gibi mezarlıklarda hayatta olan biri kendisine boş mezar yeri almak isterse 30 bin lira bedel ödemek zorunda. Ancak cenaze için bu rakam boş yer bulunması halinde 6 bin lira. Daha önce cenaze gömülmüş bir mezarın yanındaki boş yer ise 15 bin lira.

İkinci gruptaki Ortaköy, Feriköy, Hasköy, Sütlüce, Hasdal, Kuruçeşme, Emirgan, İstinye, Sarıyer, Kireçburnu ve Maçka gibi mezarlıklarda bir cenaze için bin 100 lira yer bedeli alınıyor. Bu grupta cenazenin yanındaki boş mezar yeri için 6 bin lira. Hayatta olan birinin boş mezar yeri talep etmesi halinde ise ödemesi gereken miktar 12 bin liraya çıkıyor.

Üçüncü grup olan Ayazağa ve Kilyos mezarlıklarında ise bir cenaze için 100 lira karşılığında mezar yeri tahsis ediliyor. Mevcut bir mezarın yanındaki mezar yeri 2 bin lira, boş mezar yeri ise 4 bin 500 lira.

Dördüncü grupta Göktürk ve Bahçeköy mezarlıkları var. Burada ise 100 lira karşılığında cenazeye mezar yeri gösteriliyor. Mevcut mezarın yanındaki boş mezar yeri bin lira, boş bir mezar yeri isteyene ise 2 bin lira karşılığında yer veriliyor.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting