Ana Sayfa / Kime Ait / İstanbul’daki deprem öncü mü?

İstanbul’daki deprem öncü mü?

Büyük Marmara Depremi öncüsü mü son deprem. 19 Haziran İstanbul deprem büyüklüğü ve şiddeti. Son İstanbul’daki deprem öncü mü, ana fay da mı uzmanlar ne diyor? Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada, İstanbul’da 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deprem İstanbul öncü mü son deprem büyüklüğü. İstanbul’da deprem ve son deprem büyük Marmara Depremi’nin habercisi mi uzman yorumları. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haber Global’de yaptığı açıklamada “17 Ağustos depreminden sonra kuzeye doğru giden hatlarda depremler oldu. Kartal, Tuzla gibi. Yalova-Çınarcık fayını otoyol gibi görürsek bu da kuzeye giden kollarda olan depremlerden biri. Büyük İstanbul depremi Adalar’ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok. İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetinin yüksek hissettik” açıklaması yaptı.

İSTANBUL DEPREM İÇİN KİM NE DEDİ?

VALİ YERLİKAYA’DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: “(İstanbul’daki deprem) Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.”
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İstanbul’daki depremin ardından yaptığı ilk açıklamada “İstanbul’da saat 15.07’de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz her hangi bir ihbar ulaşmadı. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

UZMANDAN İLK YORUM!

Deprem uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Güngör:

Tabi ki fay çözümlemesine bakmak lazım. İstanbul’da her an her yerde bir deprem olabilir. Aslında büyük bir deprem değildi ama deprem İstanbul’da ara sıra kendini hatırlatıyor. Benimle iyi geçinmezseniz ‘Bir gün başınıza çok büyük bir bela getireceğim’ diyor.

Büyük ve küçük bu fay zonunda bir çok deprem olabilir. Bunun anlamı nedir bunu söylemek 3.9’luk bir depreme bir anlam yüklemek hiç doğru değil. Biz Marmara’nın bir yerinde deprem olacağının hiç aklınızdan çıkarmayın.

Birisi kalkıp da bu depremden sonra büyük bir deprem gelebilir mi belki gelebilir ama bu deprem büyük depremin öncüsüdür demek yanlıştır. Doğru olan bir şey var ki ben buradayım doğa hareket halinde eğer siz de burada kalmak istiyorsanız lütfen beni dikkate alın. İstanbul’u nasıl depremin etkisinden kurtarabiliriz bizim en büyük önceliğimiz o olmalı.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan:

Şu an ben Heybeliada’dayım şahsen ben hissetmedim. Uluslararası merkezlerde depremin şiddeti 4.1 olarak açıkladı. İlk belirlemelere göre yeri konusunda bazı farklılar olabilir. Genellikle Marmara Bölgesi’nde İstanbul’un güneyinde Kuzey Anadolu Marmara fayı üzerinde biz zaman zaman hissedilen depremleri yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda Kartal merkezli 4 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. İstanbul’u tehdit eden ana fay bütün hesaplar bunun üzerine yapılıyor. Ancak bu faya bağlı olan ikincil faylarda var.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting