Ana Sayfa / Manşet / İstiklal Caddesi bombacısı gözaltında

İstiklal Caddesi bombacısı gözaltında

İstanbul 13 Kasım bombalı saldırda bpmbayı bırakan terörist yakalandı. İstiklal Caddesi’nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz saldırıda bombayı bırakan kişi yakalandı.

İstiklal Caddesi bombacısı yakalandı. 13 Kasım İstanbul İstiklal Caddesi terör olayını yapan örgüt hangisi sorusu. İstiklal Caddesi bombalı eylemi hangi terör örgütü üstlendi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı” dedi. Bakan Soylu, eylem talimatının Kobani’den geldiği yönünde bilgiler aldıklarını paylaştı.

İstanbul’un en kalabalık mekanlarından İstiklal Caddesi’nde şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetmiş 81 kişi de yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 03.30 sıralarında İstiklal’deki terör saldırısıyla ilgili patlamanın yaşandığı alanda açıklamalarda bulundu. Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını söyledi.

“KARŞILIĞINI DAHA AĞIR VERECEĞİZ”
Vefat edenlere başsağlığı dileklerinde bulunan Bakan Soylu şunları ifade etti:

Terörün yüzü acıdır. Bu mücadeleyi ne olursa olsun sürdüreceğiz. Teröristlere hayatiyet veren, resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde PYD/PKK terör örgütü. Bu eylemi gerçekleştirilenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Bu mesajı aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz. Bu mesajın karşılığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Elbette ki büyük üzüntümüz var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin ayrı bir hikayesi var.

BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bakan Soylu, eylem talimatının Kobani’den geldiği yönünde bilgiler aldıklarını paylaştı. Soylu, “Eylem talimatının Kobani’den geldiği değerlendirmesi var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Daha önce 21 kişi gözaltına alınmıştı. Biraz önce bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı. Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini de beyanlarında söylediler.” şeklinde konuştu.

5 YARALI YOĞUN BAKIMDA
Yaralıların sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Bakan Soylu, “81 yaralımız vardı, 50’si taburcu oldu. 5 yaralımız şuanda yoğun bakımda, 2 yaralımızın durumu ağır” dedi.

“BULGULAR PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ GÖSTERİYOR”

Saldırının terör örgütü PKK tarafından yapıldığını belirten Soylu, “Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz ve özellikle bize dost gibi görünen, tüm teröristleri ya kendi ülkesinde saklayan veya işgal ettiği alanlarda, hüküm sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren, onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun.”

Son Dakika! İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz saldırıda bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Süleyman Soylu, patlama nedeniyle 1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini bildirdi. 3 aileden 2’şer kayıp yaşanan saldırıda 81 yaralının olduğu ve 50 kişinin taburcu edildiği bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah’tan şifa diliyorum.” dedi.

Son Dakika! İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz saldırıda bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, “Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir” denildi.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu tarafından İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haberlere yönelik paylaşımlara soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

8 SAVCI VE 2 BAŞSAVCIVEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi’ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

RTÜK, YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiğini belirterek, “İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” dedi.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting