Ana Sayfa / Manşet / İzmir’de Arapça tabela operasyonu

İzmir’de Arapça tabela operasyonu

İzmir Arapça tabela sökümü devam ediyor. Tunç Soyer Arapça tabelaları söktürürken İngilizce ve diğer dillerdeki tabelalara ise dokunmuyor. Suriyeli sığınmacıları koruyup kollayan Tunç Soyer Arapça söz konusu olduğunda ise harekete geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediye ekipleri Konak İlçesi Basmane semtinde Arapça tabelaları kaldırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu şehirin buna izin vermemesi gerekiyor” dedi.

Arapça tabelalara izin verilmiyor İzmir’de. Tunç Soyer Arapça tabelaları kaldırtıyor İzmir’de. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta ekipleri Basmane’de son dönemde sayıları hızla artan Arapça tabelalı işyerlerine yönelik denetimlere başlandı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre ekipler, Arapça tabelaları sökmeye başladı.
Konu hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı’nın talimatlarını hatırlatarak, “Yani normal mevzuat uygulanıyor. Bu zaman zaman yaptığımız bir şey zaten. Yanı sonuçta biz bir kamu kurumu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu şehir bu mevzuat nedeniyle zaten bunlara izin vermememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Polatlı’da kaza, ölen 4 kişinin isimleri

Ankara Polatlı kazada ölen 4 kişinin isimleri. 13 Mayıs Polatlı trafik kazası ölen 4 kişinin …

Sınırsız Hosting