Ana Sayfa / Yaşam / İzzet Ulvi Yönter neci, yaşı, nereli

İzzet Ulvi Yönter neci, yaşı, nereli

İzzet Ulvi Yönter aslen nereli, mesleği, eğitimi ve kimdiri gündem oldu. Nedeni ise İzzet Ulvi Yönter’in Bahçeli’nin veliahtı olduğu iddiası. Bu iddiayı ortaya atan ise Sabahattin Önkibar. tabi bu iddia MHP çevrelerinde ciddiye alınmadı ancak diğer siyasi kulislerde en çok konuşulanlar arasına girdi. Devlet Bahçeli’nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılması sonrası kulisler hareketlendi. Bahçeli’nin yerine MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in geçeceği söylendi. Peki, İzzet Ulvi Yönter kimdir?

İzzet Ulvi Yönter eğitimi, mesleği ve MHP’deki siyasi yaşamı araştırılıyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı olan İzzet Ulvi Yönter’in MHP Lideri Bahçeli’ye olan yakınlığı herkesin malumu. Ancak ir iddia yeni bir tartışmayı da alevlendirdi. Bahçeli sonrası mHP’nin başına kim geçecek. Gazeteci Sabahattin Önkibar, ciddi rahatsızlığı bulunduğunu söylediği Devlet Bahçeli’nin yerine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in geleceğini iddia etti. İzzet Ulvi Yönter nereli, kaç yaşında?

İZZET ULVİ YÖNTER KİMDİR?
Yönter,11 Mayıs 1976 tarihinde Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini tamamladı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında yüksek lisansını yaptı. Gazi ve Anadolu üniversitelerinde iktisat doktora çalışmalarına devam ediyor. İzzet Ulvi, Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda müfettiş olarak çalıştı. 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı da olan İzzet Ulvi Yönter, iyi düzeyde İngilizce biliyor, evli ve bir çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting