Ana Sayfa / Gündem / Japonya 2 mahkumu idam etti

Japonya 2 mahkumu idam etti

İdam cezasının uygulandığı Japonya’da idamlar sürüyor son olarak 2 mahkum infaz edildi. Dünyada idam cezasının uygulandığı ülkelerden biri de Japonya. Japonya son olarak 2 mahkumu idam etti ve bu yıl idam edilenlerin sayısı 15’e yükseldi Japonya’da. Japonya’da iki mahkum idam edildi. Ülkede bu yıl idam edilenlerin sayısı 15’e yükseldi.

Japonya idam cezası uygulayan ülkelerden biri ve idam cezası alanlar infaz ediliyor. Soygun, cinayet gibi suçlar Japonya’da idamla cezalandırılıyor. Japonya Adalet Bakanı Takashi Yamashita, sabah saatlerinde ölüm cezası alan 2 mahkumun idam edildiğini açıkladı. Son ölüm cezası ile bu yıl idama mahkum edilenlerin sayısı 15’e yükseldi. Eski bir Yakuza üyesi olan 60 yaşındaki Keizo Okamoto ve bir varlık yönetim şirketinin çalışanı olan 67 yaşındaki Hiroya Suemori’nin idam cezasının Osaka kentinde uygulandığı öğrenildi.

CİNAYET VE SOYGUNA İDAM CEZASI
İdam olan ülkelerden biri olan Japonya’da halk da idamlardan yana. Ocak 1988’de Cosmo Research adlı şirketin başkanı ve bir çalışanını özel bir mülkiyetten kaçırıp öldürmek ve 100 milyon Yen soyduktan sonra cesetleri Kyoto şehrinde bir dağlık alana gömmek suçundan ölüme mahkum edilen iki mahkumun idam kararı Japonya Adalet Bakanı Takashi Yamashita tarafından Salı günü imzalandı. Yamashita “Son derece acımasız bir suç” olarak nitelediği eylem için verilen ceza hakkında, “Çok dikkatli bir değerlendirmenin sonucuydu” dedi.

JAPONYA 2012’DEN BUYANA 36 KİŞİYİ İDAM ETTİ
Öte yandan Başbakan Shinzo Abe’nin 2012 yılında göreve başlamasından bu yana 36 infazın gerçekleştirildiği öğrenildi. Ülkede ölüm cezası uluslararası eleştirilere neden olurken, Japonya Barolar Birliği Federasyonu, idamın 2020 yılına kadar kaldırılması ve yerine ömür boyu hapis cezası getirilmesini istiyor.

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Sınırsız Hosting