Ana Sayfa / Kadınca / Kadınlar askere alınsın önerisi

Kadınlar askere alınsın önerisi

Türkiye’de kadınlar da asker alınacak mı? MHP’li milletvekili, isteyen kadınların da askere gitmesi için düzenleme yapılmasını istedi. Türkiye’de yeni askerlik sistemi tartışılırken kadınların da askere gitmesi istendi.  Meclis’te yeni askerlik sistemi görüşülürken, MHP’den kadınlar için teklif geldi.

Kadınlar da askere alınsın teklifi. Türkiye’de isteyen kadınların da asker olabilmesinin yolu açılabilir mi Türkiye buna hazır mı sorusu. yeni askerlik sistemi ile birlikte yeni ve farklı öneriler de gelmeye devam ediyor. Teklifin maddeleri üzerine söz alan MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, teklifte “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek askerlik hizmeti yapmaya mecburdur.” maddesinin yer aldığını belirterek, bir esneklik getirilerek talep halinde kadınların da er, astsubay veya yedek subay olarak askerlik yapmasına imkan sağlanmasını istedi.

“TÜRK KADINLARINA GÜVENİN”
Reformdan söz edilecekse böyle bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydeden Vahapoğlu, “Türk kadınlarına güvenin. Gitmek isteyen kadını askere alalım.” dedi.
Milletvekillerinin soruları üzerine Milli Savunma Bakanlığı ASAL Genel Müdürü Tuğgeneral Davut Ala, bedelli askerlik başvuruların aralık ayına kadar alınacağını ve kura çekimlerinin aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Sınırsız Hosting