Ana Sayfa / Gündem / Kapı kırmak için yapılan silindirin adı: Koçbaşı

Kapı kırmak için yapılan silindirin adı: Koçbaşı

Koçbaşı nedir nerede kullanılır sorusu yarışma sorusu oldu. Hadi 27 Kasım öğlen yarışması ipucu sorusu bakın ne? Hadi’nin 12:30 yarışmasının ipucu sorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusunda basit ama etkili bir aletin adı soruldu. Tarihte, kale kapılarını yıkmak için ağaçtan ya da metalden yapılan, silindire benzeyen 1 metre civarında aletler kullanılırdı, cümlesiyle verilen ipucunun cevabı haberimizde…

Kale kapısı ve şimdilerde ise normal kapıları kırmak için kullanılan silindir şeklindeki metal ya da ağaca verilen isim koçbaşı’dır. Koçbaşı nedir ne işe yarar yarışma sorusu oldu.

Hadi’nin 27 Kasım tarihli 12:30 yarışması için ipucu sorusu yayınladı. Hem tarihte hem de günümüzde kullanılan aletlerden birinin sorulduğu ipucu şu şekilde;

HADİ 27 KASIM İPUCU SORUSU

Tarihte, kale kapılarını yıkmak için ağaçtan ya da metalden yapılan, silindire benzeyen 1 metre civarında aletler kullanılırdı. Günümüzde bu aletlerin benzerini güvenlik güçleri ya da acil servis çalışanları kullanıyor. Bugünkü ipucumuz ise, bu aletin ismi!

kocbasi

KOÇBAŞI NEDİR?

Koçbaşı, genellikle birkaç kişi tarafından elde taşınarak; vurarak kapı kırmaya, aralamaya ya da duvar yıkmaya yarayan silah.Geçmişte düşman ateşinden korunmak için kulübeye benzer tahta korunaklar içerisinde asılı olarak taşınan varyasyonları da kullanılırdı. Günümüzde çoğunlukla metalden yapılmış koçbaşları güvenlik ve acil durum servisleri tarafından kullanılmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Amasya’da hayvana eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya’dda büyükbaş hayvana eziyet eden 5 kişi cezaevine gönderildi. Amasya’nın Suluova ilçesindeki bir et entegre …

Sınırsız Hosting