Ana Sayfa / Genel / Kavurma sebzeli iç yağlı tarifi

Kavurma sebzeli iç yağlı tarifi

Neriman Z. Üskadar’dan yazmış, kendisi 26 yaşında yeni evli ve mesleği işletmeci. kurban eti ile yapılabilecek sebzeli iç yağlı kavurma tarifini sormuş. Sebzeli iç yağlı kurban kavurması nasıl yapılır dana ya da kuzu eti nasıl doğranmalı ve saçta mı yoksa geniş tabanlı bir tencerede mi pişirilmeli pişirilme süresi ne diye. bir de kavurma yaparken etin suyu alınır mı et daha yumuşak nasıl olur ve kavurmaya tuzu ve diğer malzemeleri nasıl ve hangi sırayla atılmalı diye. 

Et ve et yemekleri arasında en çok beklenen ve merak edilen kurban kavurması hele de domatesli biberli içine biraz da içyağı atılmış lezzetli kurban kavurmasıdır. Kavurma tarifleri aağı yukarı hepsi birbirine benzer ancak püf noktaları önemlidir. Gelin sebzeli kurban kavurmasını en pratik en kolay ve en lezzetli tarifini sizlerle paylaşalım. Kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı’nda kurbanlıkların kesilmesinin ardından en kavurma nasıl yapılır sorunun cevapları araştırılmaya başlandı. Bizler de sizler için en güzel kavurma tarifini araştırdık.
Kavurma nasıl yapılır? Kurban Bayramı’nda kavurmanın tarifi oldukça fazla merak ediliyor. Kurban ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar bir yandan da en güzel kavurma tarifini merak ediyorlar. İşte kavurma tarifi…

kavurma en güzel nasıl yapılır pişirilir malzemeleri
Yemek yapmak aslında bir sanattır ve sizler de birer zanaatkarsınızdır. çünkü yemek önem ister marifet ister beceri ister tecrübe ister. Hele kurban kavurmasına ayrı bir önem veririz. Kurban eti bir gece dinlendirildikten sonra sinirleri temizlenerek kuşbaşı şeklinde doğranır. Ayrı bir kaba 1 kilo ete 250gr iç yağı olacak şekilde iç yağı doğranır. Etler genişçe bir tencereye alınarak kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Pişerken üzerinde biriken köpükler kaşık yardımı ile temizlenir. Et kavrulurken diğer yandan iç yağları ayrı bir kapta kavrulmaya başlanır. İç yağını kaynadıktan sonra üzerinde biriken kıkırdaklar kevgir yardımı ile toplanır.
Kavurma tencerenize 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra yağın kızmasını bekleyin ve ardından kuşbaşı doğradığınız eti atarak 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Et suyunu salmaya başladığı zaman ocağınızın altını “en kısık” konuma getirin ve tencerenin kapağını kapatın. 15′er dakikalık aralarla etinizi karıştırın ve kapağını vakit kaybetmeden tekrar kapatın. 1 saat kadar sonra tuz, karabiber ve kekiğini de ilave ettikten sonra 15-20 dakika kadar daha pişirin. Böylece 80-90 dakika aralığında ağır ateşte kendi suyunun lezzetiyle pişmiş ve yumuşacık bir kavurma hazırlayabilirsiniz.

ET SUYUNU BİRAZ ALIN TUZU HEMEN ATMAYIN
Etler suyunu tamamen çektikten sonra ya da çok miktarda kavurma yapıyorsanız et suyu bolca olacaktır bu durumda et piştiğinde tencerenin tabanında kalan bu koyu renkli suyu kepçe yardımı ile alın, suyu çekmesini beklerseniz etleriniz çok piştiğinden ezilecektir.

KURBAN KAVURMASINA İÇ YAĞ EKLEYİN
Suyunu çeken etlere iç yağı eklenir. Normalde yemeğe koyduğumuzdan biraz daha fazla tuz koyarak 5 dakika kadar daha kavrulur. Ocak kapatılarak etler sıcakken ısıya dayanıklı yayvan kaplara veya tepsilere boşaltılarak soğuması beklenir (plastik kap kullanmayınız). Yağlar donduktan sonra kavurma kaplardan buzdolabı poşetlerine alınır. Bir ay içinde tüketilecekse buzdolabında, uzun sürede tüketilecekse derin dondurucuda muhafaza edilir.

İlginizi Çekebilir

Cahit Arf neci, nereli ve kim?

Cahit Arf aslen nereli, yaşı, ne zaman öldü kimdir bilgileri. Cahit Arf bilgileri ve tüm …

Sınırsız Hosting