Ana Sayfa / İlginç / Kurban kavurma nasıl yapılır

Kurban kavurma nasıl yapılır

Hatice D. Diyarbakır’dan (Bismil yaş 32 iş muhasebeci) sormuş, kurban kavurması en kolay nasıl yapılır, kavurma için tencere seçimi nasıl olmalı ve etler nasıl doğranmalı kavurmalık için. Kavurma yaparken karabiber ve tuzu ne zaman atmalıyım, Kavurma suyu çekince hemen ocaktan almalı mıyım diye. En çok tarifi yapılan ve en lezzetli kavurma tarifini Hatice hanım için ve siz okuyucular için derledik. 

Kurban eti ve kavurma muhteşem bir lezzet. Hem dini ibadet hem de damakları şenlendiren lezzet. bir klasiktir kurban kavurması. Hele uygun pişirilmiş, malzemeleri yerinde olan bir kavurmaya kim hayır diyebilir ki. peki kavurma nasıl yapılır ve kavurma için tencere seçimi kavurmanın içine konacak malzemeler ve kavurmalık et nasıl doğranmalı hep merak ederiz. Siz de mutfağınızda ünlü şeflerin yaptığı gibi ağızda eriyen damakta leziz bir tat bırakın enfes bir kavurma yapabilirsiniz. işte Türkiye’de en fazla rağbet gören ve en sevilen o kavurmanın püf noktaları.

YUMUŞACIK LEZZETLİ KAVURMA EN KOLAY TARİFİ

Et hazır tencere hazır malzemeler hazır. hadi hanımlar artık marifet siz de. Yumuşacık, ağızda dağılan bir kavurma yapmanın yolu ise birkaç püf noktaya dikkat etmekten geçiyor. Uzmanlar, en lezzetli kavurmanın kuzunun kol ve but kısımlarından çıkarılan etlerden yapıldığını söylüyor. İyi bir kavurmanın bir diğer püf noktası ise etin dinlenmiş olması ve baharat seçimi. Ayrıca ne kadar tabanı geniş bir tencere kullanırsanız o kadar doğru pişirmiş olursunuz. Dilerseniz son anda minik bir tereyağı ilavesi yaparak lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte adım adım kavurma tarifi..

KAVURMA MALZEME LİSETESİ

Malzeme Listesi

1 kg dana kuşbaşı
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 ya da 4 diş sarımsak
Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik – 45 dakika)

KAVURMA PİŞİRİLMESİ VE SÜRESİ

Hazırlanışı

Adım 1
İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Adım 2

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 3

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Adım 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

İlginizi Çekebilir

The Simpsons Larry öldü

The Simpsons karakteri Larry öldü. İlk bölümden beri The Simpsons’ta yer alan ‘Larry’ karakteri öldü …

Sınırsız Hosting