Ana Sayfa / Ekonomi / Kazakistan haftada 4 gün çalışacak

Kazakistan haftada 4 gün çalışacak

Kazakistan haftalık mesai saatlerini düşürdü 4 güne indirdi. Dünyada hangi ülkeler 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapıyor sorusu. Kazakistan’da Temmuz’dan itibaren haftada 5 gün olan çalışma saatleri haftada 4 güne düşüyor. Belçika, İngiltere, İskoçya, İzlanda gibi birçok ülkeden sonra şimdi de Kazakistan’da çalışanlar 4 gün işe gidecek.

Kazaklarda haftalık çalışma 4 güne indirildi. Hangi ülkeler haftada 4 gün çalışıyor sorusu. Son olarak geçtiğimiz günlerde İspanya ve Japonya’da da çalışma günlerini 4 günlük çalışma sürecini denemeye başladıklarını duyurmuştu.

Birçok Avrupa ülkesinde çalışma saatleri 5 günden 4 güne düşmüştü, bu kez Kazakistan Temmuz’da 4 günlük çalışmayı denemeye başlayacak.

KAZAKİSTAN’DA YENİ DÜZENLEME

Kazinform’un haberine göre, Kazakistan’da Çalışma Kanunu’nda yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, bu yıl temmuz ayından itibaren ülkede iş sözleşmelerinde tarafların onayı ile haftada 4 gün çalışmaya izin verilecek.Ancak 4 gün çalışmayı tercih edenler 5 veya 6 günlük mesai saatlerini gelecek haftalarda dönüşümlü olarak yerine getirmek zorunda olacak. Özel sektör ise 4 günlük çalışma seçeneğini kendi iş yönetmeliği çerçevesinde belirleyebilecek. Genel izin günü pazar olarak kalacak.

İlginizi Çekebilir

Gelire göre fatura dönemi

Elektrik ve doğalgaz faturaları gelire göre gelecek çalışması. Gelire göre tarife dönemi için son aşama. …

Sınırsız Hosting