Ana Sayfa / Sağlık / Kefir uzun yaşama iksiri mi?

Kefir uzun yaşama iksiri mi?

Kefir nasıl bulundu, ilk kefiri kim buldu ve kim içti? Kefirin tarihçesi ve kullanımı. Kefir yapılışı ve kullanılışı. Kefir uzun yaşama ilacı mı kefir içen uzun yaşar mı sorusu. Kefir ile ilgili bilinen gerçekler ve kefirin bilinmeyen tarihi. Tarihte kefiri ilk bulanlar ve içenler bilgisi. 

Kefiri ilk kim budu ve içti diye soranlardan mısınız? Bu makale kefir ve kefirin sırrı ile ilgili. Kefir içenlerin uzun yaşadığı ve kefirin uzun yamaya iksiri yani ilacı olduğu söyleniyor. Tarihte kefir ilk ne zaman bulundu ve kimler budu diye de sorabilirsiniz. Uzun yaşamanın sırlarından biri de kefir içmekte ve tüketmekte saklı. Araştırmalara göre uzun yaşamak isteyenler kefir içmeli. İşte akademik çalışmayla kefirin tarihçesi ve kefirin hiç bilmediğimiz faydası.

KEFİR NASIL İÇİLMELİ, HANGİ MEVSİMDE TÜKETİLMELİ?

Kefir için Rus ajanların yıllar boyu çalıştığı söyleniyor. Kefir öyle yararlı bir içecek gibi sağlık için faydası saymakla bitmiyor. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök kış aylarında tüketilen kefirin bağışıklığı güçlendirdiğini söylerken, ülkemizde bu sağlıklı iksirin yeterince yaygınlaşmadığını belirtiyor.

Karla birlikte hava iyice soğudu. Hastalanmak an meselesi. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök bağışıklığı güçlendirmekte kefirin mucizevi bir etkisi olduğunu söylüyor. Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık edinmiş kişilerin kefirin kullanımını öğrendiğini ama halkın ayran ya da yoğurt gibi kefiri alışkanlık haline getiremediğini ifade ediyor: Oysa çok değerli bir probiyotik. Bağırsak florasını düzenliyor. Kolon kanserine çok iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanmış. Her gün bir bardak kefir içmek kışın hastalıklardan korur.

Yrd. Doç. Dr. Gök kefir mayasının bozulmasının zor olduğunu belirterek ”Doğru koşullarda saklarsanız ömrü uzun olur. Mayayı internet üzerinden satın alabilirsiniz. Pastörize günlük yarım litre cam şişe sütü oda sıcaklığına getirin. İçine bir tatlı kaşığı kefir mayası ekleyin, karanlık bir odada 24 saat muhafaza edin. Süre dolunca plastik süzgeç yardımıyla mayayı, sütten ayırın. Yeniden kefir yapmak için hiç metal değdirmeden, bir tahta kaşık yardımıyla tekrar mayayı süte katın. Süzdüğünüz kefiri ister ılık ister dolapta biraz soğutup için” diyor.

KEFİRİ ÇOCUKLAR NE ZAMAN İÇMELİ

Çocukların ekşi tadından ötürü kefiri sevmeme ihtimaline karşı Yrd. Doç. Dr. Gök’ün önerisi kefiri meyvelerle karıştırmak, biraz da bal eklemek. Yrd. Doç. Dr. Gök “Pişirmeden her şekilde kullanılabilir. Kefiri ısıtmak içindeki yararlı bakterilerin ölmesine neden olur. Sarımsak ve salatalık katılıp cacık yapılabilir. Süt içemeyenler, laktoz tüketemeyenler, diyabetikler kefir tüketebilirler. 1 yaşından büyük çocuklar kefir içebilir. Kefiri yulafla, keten tohumu ve chia ile karıştırarak uzun süre tok tutmasını sağlayabilirsiniz” diye konuşuyor.

RUS AJAN TARİFİ ÖĞRENMEK İÇİN KAFKAS KABİLESİNE SIZDI

Yrd. Doç. Dr. Gök kefirin ortaya çıkış hikayesini ise şu sözlerle anlatıyor: “Hz. Muhammed’in kefirin tarifini Kafkasya’da yaşayan Türk kabileye verdiği rivayet ediliyor. Kabilenin babadan oğula aktarılan bir miras gibi bu tarifi sakladığı söyleniyor. 120-130 yaşına kadar sağlıklı yaşayan bu kabilenin sırrını çözmeye çalışan Rusların kefir tarifini ele geçirmeye çalıştıkları, bunun için de kadın bir ajanı görevlendirdikleri biliniyor. Kadın ajan kendini kabilenin reisine aşık ediyor. Yine de tarifi almayı başaramıyor. Ajan kabile reisi kullandı diyerek, kabile liderini Rus çarına şikayet ediyor. Çarın tehdidi üzerine kefirin yıllardır saklanan tarifi Ruslara geçiyor. Ardından Avrupa ve dünyaya yayılıyor.”

İlginizi Çekebilir

Ömür boyu sigara satışı yasaklanan ülke

Sigarasız tolum için ilk adımı atımı atan ülke. Hayat boyu sigara satışının yasaklanacağı ülke İngiltere …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting