Ana Sayfa / Kime Ait / Kestane balı koronaya etkili

Kestane balı koronaya etkili

Kestane balının koronavirüse karşı da etkili olduğu ve balların hem bağşııklık hem de vücut sağlığı için çok gerekli olduğu bir kez daha kanıtlandı. Özellikle kestane balı faydaları itibariyle diğer ballardan bir adım öne çıkıyor. peki kestane balı nereden alınır fiyatı ve kestane balı nelere iyi gelir soruları da haberimizde olacak. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üretilen Kestane Balı’na pandemide ilgi artınca fiyatı da geçen seneye göre artışa geçti. Geçen sene kilosu 130-150 TL arasında satılan Kestane Balı, bu sene önceki yıllara oranla daha çok üretim olmasına rağmen fiyatı 160-180 TL arasında satılıyor.

Kestane balı koronaya karşı en etkili doğal beslenme yöntemlerinden biri. bal şifadır, en etkili antibiyotikten bile güçlüdür. Kestane balının faydaları neler ve kestane balı nasıl yenmeli ne kadar yermeli soruları da çok fazla geliyor.

KESTANE BALI FİYATI NE?

Türkiye’de bal fiyatları aslında beklentilerin altında. ancak pandemi de bala olan ilginin artması nedeniyle fiyatları da yükseldi. Kestane balının en çok tercih edilen ballar arasında geldiğini belirten Trabzon’daki bal satıcılarından Yaşar Turan, arıcıların bu sene fiyatı yüksek tuttuğunu ifade ederek Kestane Balı’nı herkese vermek istemediklerini söyledi.

KESTANE BALI NASIL TÜKETİLMELİ, GÜNLÜK NE KADAR YENMELİ?

Turan, “Kestane balı çok tercih edilen ballar arasında yer alıyor. Antibiyotik görevi görüyor. Sabah aç karına 1 kaşık yendikten 1 saat sonra kahvaltı yapılmasını öneriyoruz. Kestane balı bronşit ve nefes darlığına çok iyi geliyor. Hatta nefes darlığına bire bir diyebiliriz. Ancak sigara içene faydası olmuyor. Mesela ben 67 yaşındayım. Her sabah kestane balını polenle birlikte 1 tatlı kaşığı yiyorum ve beni çok dinç tutuyor. Bağışıklık sistemine bire bir. Bu günlerde Korona’dan dolayı çok alan var. Bu günlerde bal ile poleni bol yesinler. Ancak fazla tüketilmesine gerek yok. Aç karına 1 tatlı kaşığı yeterli. Çünkü bu adeta ilaç fazlası zarar” dedi.

KESTANE BALI NASIL TEMİN EDİLİR, ÜRETİM YERLERİ

Kestane balını genelde Of, Çaykara, Sürmene, Araklı, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Görele, Tirebolu, yani Karadeniz sahilindeki üreticilerden alarak sattığını belirten Turan “2020 yılında güzel kestane balı oldu. Arıcılar bu sene fiyatı biraz yüksek tuttu vermekte istemiyorlar, fırsatı değerlendiriyorlar. Şu anda kilosunu 160 TL’ye satıyoruz. Kestane balı sadece kestane çiçeğinden olur diğer çiçeklerden olmaz ” diye konuştu.

Öte yandan 2019 yılında 2-4 ton civarlarında üretilen Kestane Balı‘nın bu yıl yörede üretiminin yaklaşık 20 tonu bulduğu belirtildi.

Değerli okurlarımız kestane balı, kestane balının faydaları ve kestane balı fiyatı ile ilgili bilgileri sizlere aktardı. Siz de daha fazla kestane balı, bal ile ilgili merak ettiklerinizi, “kestane balı satışı, kestane balı yararları, kestane balı üretimi, bal fayda, bal zarar, bal cinsel güç, kestane balı bronşit, kestane balı sağlık” gibi bilgileri google da arayabilir daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting