Ana Sayfa / Kadınca / Kiev’de halk sığınaklara iniyor

Kiev’de halk sığınaklara iniyor

Ukrayna’da halk Rus saldırısı nedeniyle sığınaklara iniyor, başkent Kiev’den ise kaçışlar sürüyor onbinlerce araç Kiev’den çıkmaya çalışıyor. Rusya’nın Ukrayna saldırısı sonrası Ukrayna’da sivil kayıplar da artıyor. Halk çaresiz savaşın korkunç yüzüyle karşı karşıyalar. Rusya-Ukrayna krizinde işgal noktasına gelinmesiyle Ukrayna halkı, metro istasyonları ve sığınaklara sığınmaya başladı. Kiev’den gelen fotoğraflarda halkın ellerinde bavullarla istasyonlara akın ettiği görülüyor.

Kiev’den kaçış sürüyor, kalanlar ise sığınaklara ve metro istasyonlarına saklanıyor. Rus bombardıman uçakları Ukrayna’yı adeta hallaç pamuğu gibi atıyor binlerce ölünün olabileceği belirtiliyor. Ukrayna-Rusya savaşı bölgeye de yayılabilir ve milyonlarca insan yok olabilir korkusu yaşanıyor. putin7in ise Ukrayna’yı haritadan silmeye kararlı olduğu belirtiliyor. Rusya-Ukrayna krizini bütün dünya merakla takip ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise ‘Rus işgali başladı’ dedi. Putin’in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev ve doğu liman kenti Mariupol’da patlamalar meydana geldi.

HALK SIĞINAKLARA AKIN ETTİ

Ukrayna halkı metro istasyonları ve sığınaklara sığınmaya başladı. Kiev’den gelen fotoğraflarda halkın ellerinde bavullarla istasyonlara akın ettiği görülüyor.

Halk sirenlerinin çalmasının ardından bomba sığınağı olarak hizmet veren Tarasa Shevchenka metro istasyonunun içinde toplanmaya başladı.

UKRAYNA HAVA SAHASI KAPATIDI

Ukrayna7nın dünya ile bağı kesiliyor hava trafiği tamamen durdu sadeve savaş uçakları Ukrayna semalarında cirit atıyor.

Rusya’nın, Ukrayna’nın Donbas bölgesini işgale başlamasının ardından Ukrayna Devlet Hava Trafiği Hizmetleri, ülkenin hava sahasının sivil uçuşlar için kapatıldığını, hava trafiğinin askıya alındığını açıkladı.

Avrupa Birliği Havacılık Güvenlik Ajansı (EASA) da süregelen çatışmalar nedeniyle Ukrayna’yla 100 deniz mili mesafeli Rusya ve Belarus sınırının da tehlike oluşturduğunu açıkladı. EASA, “Hem bilinçli hedef alınma hem de yanlış tanınma riskiyle vurulma şansı bulunuyor” dedi.

EASA, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna’ya başlayacak saldırılar öncesi, uçuş güvenliğinde yüksek risk ile ilgili bir uyarı gönderdiğini açıkladı.

KİEV’DE BOMBA SESLERİ ARTTI

Rusya’nın nüfuslu bölgelerden kaçındığı ve yalnızca askeri hedeflere saldırdığı konusunda ısrar etmesine rağmen, CNN’in bildirdiğine göre Ukrayna İçişleri Bakanlığı yüzlerce sivil kayıp olduğunu söyledi.

War on Ukraine: Russia Bombs Kiev, Kharkiv, and Odessa; Boryspil Airport Seized, Mariupol Under Siege [VIDEOS]

Öte yandan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e de saldırıların başladığı belirtildi. Bölgeden gelen görüntüler, Kiev’in göbeğine düşen füzeyi de gözler önüne serdi. Halkın panik içinde olduğu ve kentten kaçışların başladığı aktarıldı.

Twitter’daki doğrulanmayan raporlara göre, Rus kuvvetleri tarafından Karadeniz’deki Odessa limanına, yerel saatle sabah 6’dan kısa bir süre önce büyük çıkarma gemileri ve helikopterler dahil olmak üzere, denizden de giriş yapıldı. Ancak bu iddialar da daha sonra yalanlandı.

İlginizi Çekebilir

Gelire göre fatura dönemi

Elektrik ve doğalgaz faturaları gelire göre gelecek çalışması. Gelire göre tarife dönemi için son aşama. …

Sınırsız Hosting