Ana Sayfa / İlginç / Ukrayna’dan Boğazları kapatın talebi

Ukrayna’dan Boğazları kapatın talebi

Ukrayna, Ruslar için Boğazların kapatılmasını talep etti Türkiye’de. Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rus gemilerini İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nı kapatacak mı? Ukrayna Ankara Büyükelçiliği: Türkiye’yi bizi desteklemeye çağırıyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın Donbas bölgesine Rus askerlerinin girdiğini ilan etmesinin ardından Ukrayna’dan bomba sesleri yükseliyor. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye’den boğazları Rus gemilerine kapatmalarını istediklerini açıkladı.

Ukrayna Türkiye’den Rus gemileri için boğazların kapatılmasını istedi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekat başlatmasının ardından açıklamalarda bulundu.

BOĞAZLAR KAPATILSIN TALEBİ

Bodnar’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Boğazların ve hava sahasının Rusya’ya kapatılması talebini Türkiye’ye ilettik. Ukrayna’ya yardım ediniz, Rusya’ya yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz.

Tüm dünyayı Putin’e karşı koalisyon kurmaya özellikle bu bölgede savaşın genişletilmesini önlemeye çağırıyoruz. Biz şu an savaş halindeyiz. Savaş kurallarına uygun bir şekilde, tüm dünyaya uyanmaya çağırıyoruz.

Bugün Ukrayna hem sizin güvenliğinizi sağlıyor, tüm Türk halkı Ukrayna’yı destekleyecektir.

ANKARA’DA GÜVENLİK ZİRVESİ

Ankara’da hareketli saatler başladı, güvenlik zirvesi toplanıyor.

Rusya ve Ukrayna’yı kastederek ‘İkisinden de vazgeçemeyiz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın, Ukrayna’nın Donbas bölgesine operasyon başlatması sonrası güvenlik zirvesini toplama kararı aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin, Ukrayna askerlerine “Derhal silahlarınızı bırakıp evinize dönün” çağrısında bulundu. Pek çok bölgede patlama sesleri duyulurken, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de siren seslerinin duyulduğu ifade edildi.

BEŞTEPE’DE GÜVENLİK ZİRVESİ

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da acil olarak güvenlik zirvesini toplayacağı belirtildi. Zirve, saat 11.00’de Beştepe’de başlayacak.

 

İlginizi Çekebilir

Antalyaspor’un hocası Alex oldu

Alex de Souza Antalyaspor’un yeni teknik direktörü oldu. Fenerbahçe efsanesi Alex, Türkiye’de hocalık yapacak. Antalyaspor’da …

Sınırsız Hosting