Ana Sayfa / İlginç / Kılıçdaroğlu üniversite mezunu mu?

Kılıçdaroğlu üniversite mezunu mu?

Kemal Kılıçdaroğlu hangi okulları bitirdi, hangi bölüm mezunu. kemal Kılıçdaroğlu’nun okuduğu üniversite ve bölümü hangisi ne zaman mezun oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli aynı yaşta mı okul arkadaşı mı? Türkiye siyasetinde sıcak gelişmeler devam ediyor. Seçim sürecine adım adım yaklaşılırken uzun süredir bir sonuca varmak için Millet İttifakı tarafından çeşitli toplantılar gerçekleşti. Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği toplantıda Altılı Masa’da aday konusunda kriz yaşanmıştı. Toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz eden İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarının ardından, peş peşe gelişmeler yaşandı. Son dakika gelişmesi olarak toplantı sonucunda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Peki, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu hangi oku mezunu, üniversite mezunu mu, ne zaman mezun oldu. MHP Lideri Bahçeli ile Kılıçdaroğlu aynı yaşta mı aynı okulda mı okudular hangi liderlerin üniversite diploması var?

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde doğdu. Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde İlk ve ortaöğrenimini tamamlayan Kılıçdaroğlu, Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) 1971’de mezun oldu.

1971 yılında Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra Hesap Uzman Yardımcılığı Sınavına girdi.  Ardından Maliye Bakanlığında göreve başladı. Daha sonra Hesap Uzmanı olan Kılıçdaroğlu, bir yıl Fransa’da kaldı. Hesap uzmanlığını 1983’e kadar sürdürdü ve aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğüne atandı. Burada önce Daire Başkanı olarak görev aldı, daha sonra aynı kurumun Genel Müdür Yardımcılığını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu 1991 yılında Bağ-Kur’a atandı. Burada genel müdürlük yapan Kılıçdaroğlu, 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğüne geçti. Daha sonra kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ekonomik Trend Dergisi tarafından “Yılın Bürokratı” seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu, 1999’un Ocak ayında kendi isteğiyle Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğünden emekli oldu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonuna başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesinde de bir süre ders verdi. Daha sonra Türkiye İş Bankasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Sınırsız Hosting