Ana Sayfa / İlginç / Kiralık cezaevi arayan ülke

Kiralık cezaevi arayan ülke

Kiralık hapishane arayan ülke gündem oldu. Hangi ülke kiralık cezaevi arıyor neden sorusunun ilginç yanıtı. Danimarka Adalet Bakanlığı, ülkede artan mahkum sayısı nedeniyle hapishanelerde yer kalmadığını ve Kosova’dan 300 hapishane hücresi kiralanacağını duyurdu.

Danimarka kiralık cezaevi arıyor başka ülkelerde. mahkum sayısı arttı komşu ülkelerde kiralık hapishane arayışı başladı. Danimarka Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Danimarka’daki cezaevi kapasitesinin daha genişletilmesi kararlaştırıldı. Anlaşma Kosova’da Danimarka’dan sınır dışı edilmeye mahkum edilen yabancılara 300 hapishane yeri kiralamak için bir girişimi içeriyor,” denildi.

CEZAEVLERİ YETERSİZ KALDI, KİRALIK HAPİSHANE ARIYOR

Ülkede 2015 yılından bu yana mahkum sayısının yüzde 19 oranında artış gösterdiği ifade edilirken, resmi istatistiklere göre, ülkede 2021’in başında 4 binden fazla kişi mahkum edildi ve kapasitenin yüzde 100’ü aşıldı.

Danimarka Adalet Bakanı Nick Haekkerup, alınan karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Hükümet, cezaevlerinin ihtiyaç duyulan restorasyonuna başladığı geniş bir anlaşmaya girdi. 2025’te cezaevinde bin kişilik yerimiz eksik olacak ve şunu söylemekten gurur duyuyorum ki, anlaşmayla birlikte bağlayıcı görevi üstleniyoruz. Üçüncü ülkelerden mahkumlara Kosova’da cezaevlerinin kiralanması için çalışma yapılması gerektiği konusunda hemfikiriz ve hem kısa hem de uzun vadede Danimarka cezaevlerini daha fazla hücre ile genişletiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting