Ana Sayfa / Ekonomi / Kış lastik fiyatları

Kış lastik fiyatları

Marka ve firmaya göre Kış Lastiği fiyatları. 2022 lastik ve kış lastiği fiyatları. En uygun kaliteli kış lastiği fiyatları. Cant büyüklüğüne göre kış lastiği fiyatları.

13 cant kış lastiği fiyatları 2022. Son kış lastiği fiyatları. Hangi lastik firmasının kış lastikleri iyi. Otomobil için en iyi ve uygun kış lastiği fiyatı. Sürücülerin güvenle seyahat etmesi için getirilen zorunluluklardan birisi olan kış lastiği uygulaması başlıyor. Kış lastiği takmadığı tespit edilen sürücülere para cezası kesilecek. Lastiklerini zamanında değiştirmek isteyenler kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor sorusuna cevap arıyor. 2022 kış lastiği fiyatları ne kadar sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki, kış lastiği kimlere zorunlu olacak? İşte uygulama hakkında detaylı bilgiler!
Kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? 2022 kış lastiği fiyatları ne kadar sorusuna cevap aranırken, kış lastiği fiyatları sorgulanıyor. Oto lastikçilerde kış mesaisi başlarken, sürücülere kış lastiği taktırılması için çağrı yapılmıştı. Uygulama bazı araçlara zorunlu olacak. Peki, kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiği kimlere zorunlu?
KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Ülke genelinde 1 Aralık itibari ile zorunlu kış lastiği uygulaması başlayacak. Kışlık lastiklerini takmayan sürücülere bin 152 TL para cezası uygulanacak. Kış aylarında araçların yol tutuşunu ve güvenliğini sağlayan kış lastiklerindeki zorunluluk, 1 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek. Ticari araçlarda zorunlu olan ancak hususi araçlarda da can ve mal güvenliği açısından son derece önemli olan kış lastikleri denetimleri, emniyet güçleri ve jandarma ekipleri tarafından denetlenecek.

KIŞ LASTİĞİ KİMLERE ZORUNLU OLACAK?
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçların 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği takması zorunlu olacak. Özel otomobiller için yasal bir zorunluluk bulunmuyor. Uzmanlar bu araçlarda da kış lastiği kullanılmasını öneriyor.

Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

KIŞ LASTİĞİ FİYATLARI NE KADAR?
Uzmanlara göre kış lastiği taktırmak için 1 Aralık tarihinin beklenmemesi gerekiyor. Piyasada 13 cant diye tabir edilen kış lastiklerinin fiyatları 700-900 lira arasında değişiyor.

16 cant lastik ise 1.000-1.500 TL arasında satılıyor.
LASTİKÇİLERDE YOĞUN MESAİ
Ticari araçlar dışında bireysel sürücüler de kış lastiği taktırmak için lastikçilerde yoğunluk oluşturdu. Sürücülerin mevcut olan kış lastiği dişlerini ölçtürmeleri gerektiğini belirten lastikçiler, erime veya kopukluk olması durumunda mevcut lastiklerin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Dört adet kış lastiği ortalama 4 bin TL’den satışa çıkıyor.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde daha iyi yol tutuşa neden oluyor ve güvenli sürüş sağlıyor.
UZMANLARDAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oktay Ergör, “Kış lastikleri karlı ve buzlu havalarda fren mesafesini kısaltmakta ve kazaların önlenmesinde yüksek fayda sağlamaktadır. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor” dedi.

Oktay Ergör kışın oluşabilecek kazaların bazılarının trafik kurallarından değil iklim şartlarından ve mekanik aksamdan kaynaklandığını belirterek uyarılarda bulundu. Mevsimin kış olması, havaların soğuması, kar ve yağışların artması, don ve buzlanmalar, karlı ve kaygan yollar kazaları da beraberinde getirdiğini ifade eden Başkan Ergör, “Kış lastiği uygulamasıyla kış şartlarına göre önlemini almayan, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağduriyete uğraması önlenmeye çalışılıyor. Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor. Kış lastikleri karlı ve buzlu havalarda fren mesafesini 0 oranında kısaltmakta ve kazaların önlenmesinde yüksek fayda sağlamaktadır. Tüm araç sahiplerinin, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmış olmaları gerekir. Lastiklerin kontrolü, antifrizlerin tamamlanması, akü ve elektrik donanımlarının yanı sıra araçlarında zincir, takoz, çekme halatı, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi avadanlıkların bulundurulması gerekmektedir.” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Tavukta ihracat yasağı

Tavuk ve tavuk ürünlerine ihracat yasağı geliyor. tavuk eti fiyatlarını düşürmek için ihracatı yasaklanıyor. Son …

Sınırsız Hosting