Ana Sayfa / Ekonomi / Kısa çalışma ödeneği uzadı

Kısa çalışma ödeneği uzadı

Kısa çalışma ödeneği Ağustos 7’ye kadar uzatıldı. Kısa çalışma ödeneğinden kimler nasıl yararlanabiliyor bilgisi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; 6 Şubat depremlerinde bölgesel kriz gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi 7 Ağustos’a uzatıldı.

İşveren için kısa çalışma ödeneği süresi ağustos’a uzatıldı. İşveren ısa çalışma ödeneği ek süreden nasıl yararlanacak bilgisi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 8 Mayıs ve öncesinde kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi işverenlerin tekrar başvurması koşuluyla, kısa çalışmadan yararlanan aynı işçiler için ve aynı şartları aşmamak koşuluyla, yeni bir uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmadan 7 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2’nci maddesi gereğince yürürlüğe konulmasına karar verilen ‘Kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatılması hakkındaki ekli Karar’ın hükümleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek.

İlginizi Çekebilir

Evlilik pahalandı

Düğün masrafı 500 bin liradan başlıyor evlenmek pahalıya patlıyor. Türkiye’de aile kurmak artık çok pahalı …

Sınırsız Hosting