Ana Sayfa / Kime Ait / Kıyma çekme kilo fiyatı 2023

Kıyma çekme kilo fiyatı 2023

2023 kıyma çekme kilo fiyatı ne kadar oldu. Bu yıl kurban Bayramı’nda kasaplar kıyma çekmeyi ne kadar yapacak kıyma kilo çekme parası merak ediliyor.  Geçen yıl kıyma çekme kilo fiyatı 5 lira iken bu yıl yani 2023 Kurban Bayramı’nda kasapların bölgelerine göre 10-15 lira arasında çekmesi bekleniyor.

Kıyma 2023 çekme fiyatları kasaplarda ne kadar bilgisi. kurban eti kıyma yaptırma. Her kurban bayramı olduğu gibi bu bayramda da kasaplar kıyma çekme mesaisi yapacak. bu yıl birçok ilde kilo başı kıya çekme fiyatının 10 ila 15 lira arasında olması bekleniyor. Bazı ilerde ise kasaplar kıymayı bu yıl kilosunu 10 liradan çekecek. Kurban Bayramı’nın ilk günü geride kaldı. Büyük çoğunlukla kurbanlar kesildi, etler ayrıldı. Her ne kadar kurban kesimi bayramın dördüncü ve son gününe kadar devam etse de şimdiden kıymalar çektirilmeye başlandı. Bu yıl kıyma çekme fiyatları da kilo başına artışa geçti. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Samsun ve Trabzon gibi illerde kasapların kıyma çekme işlemleri neredeyse 2 katına çıktı. Peki kıyma ne kadara çekilir, bir kilo kıyma çekimi kaç TL?
Bayramda kıyma çektirmek isteyen vatandaşlar geçen yıl kilo başına 5 TL öderken bu yıl 10 TL ödeyecekler
Edirne’de kasaplar, kurban etlerini parçalama ve kıyma çektirme fiyatlarına zam yaptı. Geçen sene Edirne’de bir kilo kurbanlık etini kıyma yaptırmak için kasaba 5 lira ödeyen vatandaşlar, bu Kurban Bayramı’nda 10 TL ödeyecek.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kasaplarda hazırlıklar başladı. Kurban Bayramı’nın ikinci günü kasaplarda yoğunluk beklenirken kurban etlerini kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu yıl kilo başına 10 TL ödemek zorunda kalacak.
‘İKİNCİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YOĞUNLUK BAŞLAR’
Edirneli kasap Hasan Kalabalık şunları söyledi:

“Geçen sene kıyma çektirmenin kilosu 5 liraydı, bu sene 10 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluk başlar, bayramın sonuna kadar devam ediyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Sırayla gelenlerin kıymalarını akşama kadar poşetleyip hazırlayacağız. Tertemiz bir şekilde geri vereceğiz.

Kurban Bayramı’nın birinci günü et kesildikten sonra etler biraz havalandırılıp dolaba koyulur, bir gün dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra da ikinci günü bütün bir şekilde getirilir; temizleriz, hazırlarız, kuşbaşısını yaparız.”

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Sınırsız Hosting