Ana Sayfa / Gündem / Kombi nasıl az yakar?

Kombi nasıl az yakar?

Kombilerde tasarruf yolları ve daha az doğalgaz harcaması için kombilerde yaptırılması gereken işlemler. Çok yüksek gelen doğalgaz faturalarının bir numaralı sebebi kombilerdir özellikle bu kış aylarında. Peki kombi nasıl az yakar ve neler yapılması gerekir uzmanları anlattı.

Doğalgaz faturasını düşürmenin en basit yolu kombiden geçiyor. Kombi en fazla doğalgaz tüketen alettir. Kombide tasarruf için ise yapılması gereken adımları tek tek sıraladık.

Kombi enerji tasarrufu yaparak daha az doğalgaz tüketebilirsiniz. Aynı zamanda elektrik faturanızdan da tasarruf sağlayabilirsiniz. İnsanlar maalesef pek çok yanlış bilgi yüzünden kombilerinden hem daha az verim almaktadır, hemde daha fazla enerji tüketmektedir. Peki kombinizi daha verimli kullanmak ve daha az yakıt harcamasını sağlamak için neler yapmalısınız?

KOMBİNİN AZ YAKMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Eğer sizlerde kombi enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız, aşağıya sıraladığımız maddeleri dikkatlice okumalısınız. Kombinizin enerjisinden tasarruf etmek için yapılması gerekenler şunlardır;
Konvensyonel veya hermetik tip kombi kullanıyorsanız derhal bundan vazgeçin ve yoğuşmalı kombileri tercih edin. Hatta günümüzde çift yoğuşmalı daha yüksek sayıda yoğuşmalı özelliği olan kombiler piyasada satılmaktadır. Bunları tercih edebilirsiniz. Yoğuşmalı kombiler size yüksek enerji tasarrufu sağladığı gibi aynı zamanda da yüksek ısınmayı daha az gaz tüketerek sağlamaktadır.
Doğalgaz petekleriniz de termostatik vanaları mutlaka kullanın. Termostatik vanalar, ortamın sıcaklığını belli seviyelerde tutumayı sağlar. Eğer oda sıcaklığını belli bir sıcaklığın üstüne çıkarsa, termostatik vanalar kombinizin ateşlemesini kesecektir. Böylece fazladan doğalgaz tüketmeniz engellenmiş olacaktır.
İyi bir kombi servisi ile çalışmalısınız. Çünkü, her yıl, kış ayı başlangıcında kombi servisini çağırarak doğalgaz peteklerinizin temizliğini ve bakımını yaptırmalısınız. Yine kombi servisçinize kombinizin bakımını kış gelmeden yaptırmalısınız. Böylece kombi enerji tasarrufu için en önemli maddelerden olan periyodik bakımı ve temizliği yaptırmış olursunuz.
Isı yalıtımı da kombi enerji tasarrufu için çok önemli bir maddedir. Eğer iyi bir ısı yalıtımına sahip eviniz varsa, kombinizin ısıttığı ortamın havası dışarıya kaçmaz. Böylece az yakıt ile çok ısınma sağlayabilirsiniz.
Pencerelerinizin ısıcam özellikli olması da kombi enerji tasarrufu için büyük önem arz etmektedir. Isının dışarı kaçmaması kombinizin tasarruflu çalışması için çok önemlidir.
Kesinlikle ama kesinlikle doğalgaz peteklerinin önü ve üstü herhangi bir şey ile kapatılmamalı. Eğer peteklerinizin üstünü ve önünü kapatırsanız, kombiniz boşuna enerji tüketir ve evinizi ısıtmaz.
Eğer eviniz güneş görmeyen cephedeyse veya kuzey cepheliyse kombinizi sürekli açıp kapatmayın. Ortalama bir sıcaklık ile çalıştırdığınız kombinizi kış bitene kadar o şekilde muhafaza etmelisiniz. Böylece kombi enerji tasarrufu için önemli bir maddeyi de tamamlamış olursunuz.

İlginizi Çekebilir

Avrupa Oyunları 2027 İstanbul’da

Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları’nın ev sahipliğini yapacak. İstanbul, 2027 Avrupa Oyunlarının şehri oldu. 2027 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting