Ana Sayfa / İlginç / Köpekten nasıl korunulur?

Köpekten nasıl korunulur?

Köpek saldırısı nasıl önlenir, köpekten nasıl korunulur, köpek saldırmaması için ne yapılmalı bilgisi. sokak köpekleri ne zaman saldırır ve köpekler neden saldırır bilgisi. sokakta köpek varsa ne yapmalı, köpeklerin saldırmaması için yapılacaklar listesi ve şeması haberimizde. Köpekler, korkuyu hissettiklerinde harekete geçiyor, kaçanı gördüklerinde peşinden koşuyorlar. Peki köpekler hangi davranışları tehlike olarak algılayıp saldırıya geçiyor, olası bir saldırıdan korunmak için nasıl davranmak gerekiyor?

Köpekten nasıl korunulur, köpek saldırmaması için ne yapmalı, başıboş köpeklerin tehlikeli olduğu nasıl anlaşılır.

Köpek saldırısı yüzünden birçok kişi panikle kaçmaya çalışıp ölümcül kazalarla karşı karşıya kalabiliyor. Antalya’da köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra da bu durumun son örneği.

“Kaçtığınız zaman direkt av olacaksınız”

Köpek eğitimi uzmanı Şenol Tunç, saldırabileceği düşünülen köpeğe karşı yapılması gerekenleri anlattı:

“Kaçtığınız zaman direkt av olacaksınız ve kesinlikle yakalamak için size hamle yapacak köpekler. O yüzden ilk başta köpeklerden korkmamak, korktuğumuzu belli etmemek gerekiyor. Göz göze gelmemek gerekiyor. Ellerinizi, kollarınızı sallamanız, tekme atmanız bunlara direkt aslında bir obje gibi bir şeyle ona vurmaya çalışmanız anlamına gelir ve bu sefer ısırmaya çalışacaktır.”

Köpekle karşılaşıldığında panik yapmamak, köpeğe ters istikamette ilerlemek gerekiyor.

Köpeklerin doğru beslenmesi de önemli

Sokak köpeklerini beslemek adına verilen yanlış gıdalar, daha çabuk acıkmalarına neden oluyor. Acıkan köpeklerin ise saldırganlığa eğilimi artıyor.

Şenol Tunç, köpeklerin beslenmesi hakkında da, şöyle konuştu:

“Çok fazla tavuk ve kemiği gibi şeyler, ekmek ve tahıl verilmesi köpeklere zararlı. Bunlar köpeklerin doğru beslenmemesine ve aslında hep aç kalmasına neden oluyor.”

Ailelerin, çocuklarına da köpeklere nasıl davranmaları gerektiğini öğretmesi gerekiyor.

 

İlginizi Çekebilir

YKS online sınav tarih ve bonuçları

YKS çevrimiçi sınav tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarih. 2024 YKS online deneme sınavı giriş ve …

Sınırsız Hosting