Ana Sayfa / İlginç / Koronadan ölenler nasıl gömülüyor

Koronadan ölenler nasıl gömülüyor

Koronavirüsten ölenlerin cenazeleri nasıl toprağa veriliyor, cenaze töreni düzenleniyor mu? İstanbul’da koronadan ölenler hangi mezarlıklara gömülüyor. Corona virüsü salgınında hayatını kaybedenlerin defni için  İstanbul’da Kilyos ve Beykoz’da defin yerleri belirlendi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı. Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri ise mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Ölen koronavirüs hastalarının cenazeleri nasıl gömülüyor hangi kurallar işliyor ve cenazeleri yıkanıyor mu çok merak ediliyor.

Bilim Kurulu ve Diyanet’in tavsiye ve kararları doğrultusunda, İstanbul’da Kilyos ve Beykoz’da defin yerleri belirlendi. Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı.

Beykoz’daki Baklaca Mezarlığı’na da definler yapıldı. Ancak Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi.

Mahallede oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu ifade Abdurrahman Öz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var” dedi.

MEZARLIK GİRİŞİNDE ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ BEKLİYOR

Baklacı mahallesi sakinlerinin mezarlığın önünde toplanması üzerine bölgeye gelen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları mezarlığın önünden uzaklaştırdı.

Çevik kuvvet ekipleri Baklacı Mezarlığı girişinde beklemeye başladı. Öte yandan mezarlığın arka tarafında ormanlık bölgede bir iş makinesinin çalıştığı görüldü.

KORONA CENAZELERİ NASIL NEREYE GÖMÜLÜYOR

Korona salgını nedeniyle ilk vefatlar başladığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden defin şartlarını öğrenmiş ve yazmıştım. Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin toprağa verilirken özel bir izolasyon (yani kireç gibi) uygulanmadığını söylemişti yetkililer.

Ne yazık ki koronadan kaybettiğimiz kişilerin sayısı artıyor ve definde de Bilim Kurulu’nun verdiği karar doğrultusunda bazı düzenlemelere gidildi. Yine İBB kaynaklarından öğrendiğime göre; koronadan kaybettiğimiz yurttaşlar için İstanbul’da iki mezarlık ayrıldı.

İKİ YAKADA İKİ MEZARLIK BELİRLENDİ

Avrupa Yakası’nda Kilyos, Anadolu Yakası’nda ise Beykoz.

Bu iki mezarlıkta ayrılan bölümlere defin yapılıyor. Bilim Kurulu kararı gereği ya tek kullanımlık tabutlar kullanılacak ya da tabutla toprağa verilecek ki genelde de tabutla defin gerçekleştiriliyor.

Eğer aile mezarlığı tabutla define uygunsa aile mezarlığına da defin olabilir. Fakat İstanbul’da ayrılan bu iki mezarlığa defin yapılıyor.

DAHA SONRA TAŞIMA OLACAK MI?

Salgın tamamen geçtikten sonra definlerin başka bir mezarlığa taşınması mümkün olabilir görüşü hakim.

Definde herhangi bir izolasyon kullanılmıyor.

Kireç vs gibi. Fakat defin sadece görevliler tarafından yapılıyor, aileden, yakınlardan kimse bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting