Ana Sayfa / İlginç / Koronavirüs bağırsaklarda çoğalıyor

Koronavirüs bağırsaklarda çoğalıyor

Koronavirüsün tuvalet yoluyla da bulaştığı ortaya çıktı. Kirli eller koronavirüsün en büyük bulaşma yolu. Hollandalı bilim insanları, yeni tip koronavirüsün bağırsak hücrelerini enfekte edebildiğini ve içinde çoğalabildiğini, bu nedenle enfeksiyonun sadece havadan damlacıklarla değil, farklı yollardan da yayılabildiğini gösterdiğini ortaya koydu.

Krili eller koronavirüsün en büyük bulaşma yolu. Kirli tuvalet ve bağırsak yoluyla da bulaşıyor. Koronavirüs ile ilgili en son bulgular. Eurekalert portalında yayınlanan araştırmaya göre koronavirüs, bağırsak hücrelerini enfekte edip içlerinde çoğalabiliyor, bu durum enfeksiyonun sadece havadan damlacıklarla değil, farklı yollardan da yayılabildiğini gösteriyor.Habere göre Hubrecht Enstitüsü’nden, Rotterdam Erasmus Üniversitesi ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Hollandalı bilimciler, koronavirüsün insan bağırsağının hücre kültürünün modelleri üzerindeki etkisini izledi ve organoidlere koronavirüs eklendiğinde hızlı bir bulaşma olduğunu ve enfekte olan hücrelerin çoğaldığını saptadı.

HASTALARDA GÖRÜLEN MİDE BULANTISI VE İSHALİ BU YOLLA BULAŞMASINA BAĞLADILAR

Uzmanlar, Kovid-19’a yakalanan hastaların büyük bir kısmında mide bulantısı ve ishal gibi semptomların görülmesinin, ayrıca hastalardan alınan dışkı örneklerinde de virüs partiküllerinin saptanmasının, virüsün ‘kirli eller’ yoluyla bulaşabileceğini gösterdiğini ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

Sokak köpekleri düzenlemesi ayrıntıları

Meclis’e gelecek olan sokak hayvanları düzenlemesi maddeleri. Sokak köpekleri ne olacak uyutulacak mı yasada neler …

Sınırsız Hosting