Ana Sayfa / Yaşam / KPSS tercih sonuç 28 Aralık

KPSS tercih sonuç 28 Aralık

KPSS 2018 2. tercih sonuçları açıklandı. KPSS tercih sonucu öğrenme ve izlenecek yollar. ÖSYM, KPSS tercih sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yapılan tercihler ve bir sonraki tercihler üzerinden resmi açıklamada bulundu. KPSS tercih sonuçlarına göre ortaöğretimde 71.447 kişi tercih yaptı, önlisansta 133.017 kişi tercih yaparken, lisansta 162.356 kişi tercihlerini tamamladı. İşte ÖSYM tarafından açıklanan KPSS yerleştirme sonuçları…

KPSS son dakika tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM KPSS tercih sonuç. Kamu personeli adaylarının merakla bekledikleri KPSS tercih sonuçları açıklandı. KPSS tercih sonuçlarının bugün veya yarın açıklanması bekleniyordu ve ÖSYM sonuçları bugün açıkladı. KPSS tercih sonuçları aşağıdaki link üzerinden sorgulanabilir. İşte kamu personeli adaylarının heyecanlarını zirveye ulaştıran KPSS tercih sonuçları…

2018/2 KPSS TERCİHSONUÇLARI AÇIKLANDI

https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden heyecanla beklenen yerleştirme sonuçları duyuruldu. Tercih yapan adaylar TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulama yapabilir. Sorgulama için aşağıdaki bağlantı linkini kullanabilirsiniz.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA

KPSS TERCİH SONUÇLARI SAYISAL VERİLER

KPSS tercih sonuçlarına göre ortaöğretimde 71.447 kişi tercih yaptı, önlisansta 133.017 kişi tercih yaparken, lisansta 162.356 kişi tercihlerini tamamladı. Yerleşen sayıları ise şu şekilde; Ortaöğretim 201, ön lisans 350, lisans 1.178.

kpss-tercih-sonuclari

KPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILDI?

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecekler.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirilecekler. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecek. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting