Ana Sayfa / Yaşam / Kuduz olan çocuk öldü

Kuduz olan çocuk öldü

Bitlis kuduz olan çocuk öldü. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir sokak köpeğinin ısırması sonucu kuduz teşhisi konan 10 yaşındaki M.E, 19 gündür Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kuduz çocuk öldü.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kuduz bir köpek tarafından ısırılan, daha sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede kuduz olduğu anlaşılan 10 yaşındaki M.E. tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden yapılan yazılı açıklamada, “Üniversitemiz İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde kuduz tanısıyla tedavi gören 10 yaşındaki hasta, tüm müdahalelere rağmen bugün öğleden önce hayatını kaybetti.” bilgisi paylaşıldı.

Hastane Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz de açıklamada, “Aşıyla önlenebilecek bir hastalıktan dolayı bir evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bitlis’te 5 hafta önce köpek saldırısına uğrayan ve ailesine bisikletten düştüğünü söyleyen M.E., köpeğin ısırdığı kolunun uyuşması nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Burada kuduz hastalığı şüphesiyle tedaviye alınan M.E’nin yaşadığı Göldüzü köyünde Sağlık Bakanlığı ekiplerince inceleme başlatılmıştı. Yapılan incelemelerde kuduz olduğundan şüphelenilen P.E. (9) de önlem amaçlı tedavi altına alınmıştı.

Çocuklar burada ilk doz kuduz aşılarını olduktan sonra Ankara’daki Hacettepe Tıp Fakültesi’ne sevk edilmişti. Yapılan tetkiklerde 10 yaşındaki M.E.’ye kuduz teşhisi konulmuştu. Tedavi altına alınan M.E.’nin sağlık durumu ciddiyetini korurken, P.E.’nin ise kuduz olmadığı anlaşılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Emrah Büke şehit oldu

İstanbul’da polis memuru Emrah Büke kazada şehit oldu. Ümraniye’de motosikletli polis kazada öldü. İstanbul Ümraniye’de …

Sınırsız Hosting