Ana Sayfa / Sağlık / Kulak içi kaşıntı nasıl geçer

Kulak içi kaşıntı nasıl geçer

Kulak kaşıntısı nasıl geçer neden olur. Kulak içi kaşıntı geçirme yolu, kulak içi kaşıntı sebebi ne. Önemli sağlık haberleri ve kulak kaşıntısı bilgileri.

Saatler ileri mi geri mi alındı sorusu, 30 Ekim 2022 Pazar günü merak konusu oldu. Türkiye’de saatler geri alınacak mı? sorusu, kış saati uygulamasına geçilmesiyle birlikte gündeme geldi. Birçok ülkde kış saati uygulamasına geçiş yapılıyor. Pek çok ülkede devam eden yaz ve kış saati uygulaması neticesinde eski model cihazlar, kendisini otomatik olarak 1 saat geriye aldı. Türkiye’de 2016 yılında Resmi Gazete’de yayınlanarak yaz saati uygulamasının sürmesi kararı alınmıştı. Peki Yaz saati kış saati uygulaması neden kaldırıldı? Türkiye’de saatleri geri alındı mı? İşte, kış saati uygulaması hakkında detaylı bilgiler

Avrupa’da kış saati uygulaması kapmasında saatler 1 saat geriye alındı. Dün gece saat 03.00’te saatler 02.00’ye ayarlandı. Böylelikle bir saat daha fazla uyumuş olacağız.

TÜRKİYE’DE SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Yaz saati kış saati uygulamasıyla, saatler bazı ülkelerde geri alındı. Türkiye’de ise gün ışığından daha fazla yararlanılabilmesi için yaz saati uygulaması devam ediyor.

Türkiye’de yaz-kış saati uygulaması 1940 yılından itibaren uygulanmaktaydı.

2016 yılından önce her sene Ekim ayın son haftasında Cumartesi gününü Pazar’a bağlayan gece kış saati uygulamasına geçilir ve saatler 1 saat geriye alınırdı.

Ülkemizde Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 2016 yılından itibaren bütün yurtta, saatler bir saat ileri alınarak yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Yeni bir karar alınana kadar Türkiye’de saatler geri alınmayacak.

YAZ SAATİ KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDEN KALDIRILDI?

Türkiye’de kış saati uygulamasına son verirken 6 yıldır yaz saati uygulaması devam ediyor.

Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanmak için kaldırıldı. Yaz saati uygulamasına ile gün ışığından daha fazla yararlanılmış oluyor.

Yaz saati uygulaması güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu kapsamında yapılıyor.

Saatlerinizi geri almayı unutmayın

Haberin detayları şöyle;

CEP telefonları ve dijital saatler otomatik olarak ayarlanırken, mekanik saatleri olanlar bir saat geriye ayarlamak zorunda. Türkiye’de ise yaz saati uygulaması devam ediyor. Avrupa’nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıktı. Yaz ve kış saati arasındaki değişim uzun süredir Avrupa’da tartışma konusu. Birçok kişi saatlerin ileri ve geri alınmasından rahatsız. AB Komisyonu tartışmaların artması üzerine 2018 yılında saat değişikliği konusunda AB çapında bir online anket başlattı. Ankete yaklaşık 3 milyonu sadece Almanya’dan olmak üzere 4.6 milyon kişi katıldı.

ANLAŞMA SAĞLANAMADI
Anket sonucunda katılımcıların yüzde 84’ü saat değişikliğinin kaldırılmasını istedi. Anketin yapıldığında AB dönem başkanlığını yürüten Avusturya, konuyu öncelikler listesine almasına rağmen bir türlü anlaşmaya varılamadı. Sonraki dönem başkanlıklarında da bir çözüme ulaşamadı. O dönemde, saat değişikliğinin 2021 sonunda kaldırılması planlanmıştı. Anlaşma sağlanamamasının sebebi, AB üye ülkelerinin bu konuda hemfikir olmaması. Bazı üye ülkeler kalıcı olarak yaz saati bazıları ise Kış Saati uygulamasını tercih etti. Uygulamanın şu anda olduğu gibi değişmeli kalmasını isteyenler de oldu.

GÜN IŞIĞI ÇOK ÖNEMLİ
Alman Uyku Araştırmaları ve Uyku Tıbbi Derneği normal zamanın korunmasından yana görüş belirtti. Kış saatinin, Almanya’da geçerli olan normal Orta Avrupa Saati olduğu kaydedildi. Gün ışığının ve özellikle de güneş ışığının mavi bileşeninin, insanın iç saati için önemli ve uyanma-uyku ritmi için belirleyici olduğu vurguladı. Uzmanlara göre, tüm bunlar en iyi kış mevsiminde geçerli olabiliyor. Öte yandan, yaz saati uygulamasına geçilmesinin uyku eksikliğine yol açarak konsantrasyon ve performans kaybına neden olabileceği kaydedildi.

Kulak içi kaşıntı nasıl geçer, kulak içi neden kaşınır ne yapılmalı bilgisi.

Kulak kaşıntısı hepimizin zaman zaman başına gelen bir problem. Çeşitli sebeplerden oluşan şiddetli kulak kaşıntısı ise hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlık. Kulak kaşıntısı arkasında egzama, sedef hastalığı ya da alerji gibi nedenler yatabilen bir durum olsa da tedavisi mümkündür. İşte kulak kaşıntısının nedenleri ve tedavisi!

Kulak kaşıntısı neden olur?

Küçük olsalar bile kulaklarınız çok sayıda sinir ucuna sahiptir. Bu da tahriş olduğunda kulaklarınızın kaşınmaya ve rahatsızlığa neden olmasına yo açabilir. Kulaklarınızın kaşınmasının birçok farklı nedeni vardır ve uygun tedaviyi bulmak için kaynağı tanımlamak önemlidir.

Öncelikle nedeni belirlemek gerekiyor

Kaşıntının nereden geldiğini tanımlayın. Kulak kaşıntısı, kulak kanalınızın derinliklerinden mi geliyor, yoksa kıkırdak veya lobun dış kısmındaki yerde mi geliyor? İç kaşıntı soğuk algınlığının erken bir göstergesi olabilir, örneğin dış kaşıntı, çevrenizdeki bir şeye karşı alerjik bir reaksiyonla ilişkili olabilir.

Kulağı deldirmek de kaşıntı sebebi

Kulağınıza herhangi bir delme işlemi uyguladıysanız ve kulak kaşıntısı problemiyle karşı karşıya kaldıysanız bu durum delme sırasında ortaya çıkan enfeksiyondan meydana gelebilir. Bunu önlemek için antibiyotikli kremler kullanabilirsiniz. Sorun hala devam ediyorsa bir uzmana danışmanız gerektiğini unutmayın.

Kuru cilt, kulak kaşıntısına neden olur

Cildiniz çok kuruysa ve yeterince nemlendiremiyorsanız bu durumda kulak kaşıntısının en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Kuru cilt, kulaklarınız, yüzünüz veya kafa derisi gibi yerlerde ortaya çıkarsa, seboreik dermatit adı verilen yaygın bir durum olabilir. Bu durum beraberinde kulak kaşıntısı sorununu ortaya çıkarır.

Enfeksiyonlar

Kulak kaşıntısı bazen kulak enfeksiyon belirtisi olabiliyor. Bakteriler ve virüsler, soğuk algınlığı gibi hastalıklar kulak kaşıntısı sorununu meydana getirebilir. Aynı zamanda denizde veya havuzda yüzdükten bir zaman sonra da kulağınızda enfeksiyon sorunu meydana geldiyse kulak kaşıntısı oluşabilir.

Fazla nem, kulak kaşıntısına neden oluyor

Çok fazla nem kulak kanalınızın mikroplara karşı doğal savunma tabakasını aşındırır. Kaşıntıyı durdurmak için enfeksiyonu tedavi etmeniz gerekir. Bazıları kendi başlarına gidebilir, ancak doktorunuz kulak damlası reçete edebilir. Kulak damlasını bir hafta boyunca günde birkaç kez almanız gerekebilir. Diğer enfeksiyonların tedavisi içinde antibiyotik doktorunuz antibiyotik önerebilir.

Cilt alerjileri

Kulak içindeki deri alerjik reaksiyon nedeniyle kaşınabilir. Bunun nedeni bir saç spreyi veya şampuan olabilir. Aynı zamanda kulağınıza taktığınız nikel küpeler de kulağınızda alerjiye ve kaşıntıya sebep olabilir.

Egzama veya sedef hastalığı

Bu tarz cilt sorunlarınız varsa, kaşıntılı kulak kanallarına sahip olabilirsiniz. Bu tip sorunları genellikle kulak damlalarıyla tedavi etmek mümkün. Şiddetli vakalarda, steroid hapları da almanız gerekebilir.

Gıda alerjileri

Saman nezlesi veya polen alerjisi ve belirli meyvelere olan alerjiler kulak kaşıntısının en önemli nedenlerindendir.

Kulak kaşıntısına neden olan besinler şu şekilde sıralanabilir:

Elmalar
Muz
Havuçlar
Kereviz
Kirazlar
Salatalık
Fındıklar
Kivi
Kavun
Portakal
Şeftaliler
Armutlar
Erik
Domates
Kabak

Kulak kaşıntısının tedavisi

Birçok durum tıbbi müdahale gerektirmeden düzeltilebilir. Semptomları tedavi etmek için vücudu söz konusu cilt probleminden ya da probleme neden olan enfeksiyondan kurtararak kaşıntıya çözüm bulunabilir.

Duştan önce kulağa pamuk koymak kaşıntıyı önleyebilir

Duştan önce kulak girişlerini tıkamak için kullanılacak bir miktar pamuk kulak içine saç, sabun ya da fazla su kaçmasını engelleyecektir. Yüzücüler de bir şapka ya da saç bandı kullanarak kulakları kuru tutabilir ve bakteri ve mantarlara olan hassasiyeti azaltabilir. Mantara bağlı ise doktor kontrolü gerektir. Mantar hızlı üremesini kontrol altında tutmak için yağlı yada kortizonlu damlalar ile antibiyotik türü ilaçlar verebilir.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting