Ana Sayfa / Kime Ait / Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açma

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açma

Kur korumalı mevduat hesabı açmanın alt sınırı ne, vade süresi ne kadar bilgileri. Dolar korumalı Türk lirası mevduat hesabı hangi bankalarda açılabiliyor, ne kadar para yatırmak gerekiyor ve mevduat ve vade süresi en az kaç ay bilgileri. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açtırmak için kamu bankaları alt sınırı bin lira olarak belirlerken, kimi özel bankalar 300 bin liradan aşağısını kabul etmiyor. Hesap 4 adımlı işlemle açılıyor.

Dolar korumalı vadeli mevduat hesabı nasıl açılır, hangi bankalarda açılabiliyor ve kur korumalı Türk lirası vadeli mevduat hesabı için alt sınır var mı kaç para ile açılabilir merak ediliyor. Doların 18 lirayı aşması üzerine başlatılan döviz kuru korumalı TL mevduat hesaplarının nasıl açtırıldığı, hangi şartların getirildiği merak konusu oldu.
Öncelikle, hesap açtırmak için en az ne kadar para yatırmak gerektiği sorusu araştırılıyor. Alt limit, bankaların inisiyatifine bırakılmış durumda. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank’ta hesap açmak için en az 1000 liranız olması gerekiyor. Özel bankalardan ise bu rakamı çok daha yüksek tutanlar var. Örneğin bir özel banka 300 bin liranın altında limit kabul etmiyor. Kimi özel bankalar ise ocak ayını bekliyor.
Hesap açtırmak için 4 adım var

-İlki, hesap açtırmak için bankaya bizzat gitmeniz gerekiyor.

-İkinci adım hesap açtırmak. Bunun için de bankaya ya elden TL sunmanız ya da bankadaki hesabınızdan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açtırmanız gerekiyor.
-Üçüncü olarak eğer bankaya döviz ile gitmişseniz, bunu TL’ye çevirmeniz gerekiyor. Aynı şekilde bankada döviz hesabınız varsa bu hesabı bozup, TL yapmalısınız.

-Dördüncü olarak hesabı açtığınız gün Merkez Bankası tarafından ilan edilen döviz alım ve satım kuru önemli. Çünkü hesabı açtırdığınız gün ilan edilen kur seviyesi, vade sonunda elde edeceğiniz getirinin belirlenmesinde önemli bir kriter olacak.

Yeni Şafak’ın haberine göreyse, özel bankalar işi ağırdan alırken, kimisi ocak ayını bekliyor.
Hesap en az 3 ay vadeli açılabiliyor. Vade sonundaki kur, başlangıçtaki kurdan düşükse, aradaki farkı Merkez Bankası ödeyecek.
Merkez Bankası, döviz korumalı mevduatlar için ilk kur seviyesini dün açıkladı. ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ ürünü için dolar alışta 12,3480, satışta 12,3702 olarak belirlenmişti. Euro için alış kuru 13,9125, satış kuru 13,9376 olmuştu.

Öte yandan düzenlemeye göre paranızı vadesinden önce çekerseniz faiz yanıyor. Ayrıca erken hesap kapatma tarihindeki kur, eğer hesap açılan tarihteki düzeyin altına inmişse anapara eksik ödenmiş olacak.

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ı kaç kişi koruyor

Lüks ve şatafat tutkusuyla gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Ebaş’ı adeta bir ordu koruyor. …

Sınırsız Hosting