kurban kavurması koyun ya da dana ayrı ayrı en lezzetli ve güzel tarifi. kavurma en leziz tarifi özelikle kurban eti kavurma yapılışı ve kolay tarifi. kurban dana kavurma yapma ve püf noktası. koyun kurban eti kavurma püf noktası ve leziz tarifi. Kurban kavurması nasıl yapılır? En güzel kavurma çeşitleri. İşte Kurban kavurması tarifi…
Kurban bayramı geldi çattı ve kurban kesenler etin bir kısmını kavurma yapmak istiyor. Peki kurban edilen dananın kavurması en leziz şekilde nasıl yapılır ve nasıl saklanır? kurban kavurması nerede ve nasıl korunmalı uzun süre diye de aranıyor. KURBAN KAVURMASI NASIL YAPILIR? EN GÜZEL KAVURMA TARİFİ
KAVURMA TARİFİ
Malzemeler:
1 kg koyun but
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Yemeğin Tarifi:
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
Tencereyikapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
DANA KAVURMA
Malzemeler:
1 kg yağsız dana kuşbaşı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Pulbiber, karabiber, tuz, kekik
Yemeğin Tarifi:
Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakıcağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz. Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz. Ardından ısınan yağımıza sırasıyla pul biber karabiber kekik ve tuzumuzuda ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızardıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz.
KURBAN ETİ NASIL DAĞITILIR?
Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban etinin üçe pay edilip, bir kısmının
kurban kesemeyen yoksullara dağıtılmasını, bir kısmının akraba, tanıdık ve
komşularla paylaşılmasını, bir kısmının da evde yenmesini tavsiye etmiştir. Kurban etinin tamamı evde bırakılabilir ama durumu iyi olan müslümanların toplumda
muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunluğunu hatta hepsini
dağıtmaları uygun olur.
Kurbanın derisi, bir fakire veya hayır kurumuna verilmelidir. Hz. Peygamber
(s.a.s.), veda haccında Hz. Ali’ye, kurban olarak kesilen develerinin başında
durmasını ve bunların derileri ile sırtlarındaki çullarını sadaka olarak vermesini,
kasap ücreti olarak bunlardan bir şey vermemesini emretmiştir. Buna göre kurban derilerinin para karşılığında satılması, kurbanın kesimi veya bakımı için ücret olarak verilmesi caiz değildir. Derinin satılması hâlinde bedelinin
yoksullara verilmesi gerekir. Ancak kurbanın derisi, bir yoksula veya hayır kurumuna bağışlanabileceği gibi evde namazlık, kalbur ve benzeri ev eşyası yapılarak kullanılmasında da bir sakınca yoktur.