Ana Sayfa / Gündem / Kurban tatili 10 gün oluyor (11 Ağustos)

Kurban tatili 10 gün oluyor (11 Ağustos)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kurban Bayramı tatil süresi son açıklaması 11 Ağustos ve 2017 kurban Bayramı tatili 10 gün oluyor beklentisi arttı. Kurban Bayramı tatili için son dakika gelişmesi.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı suretle kapama fırsatı verir. Salı günü Bakanlar Kurulu var. Hayırlı bir adım olur diye umuyorum” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatili hakkında açıklama yaptı. Yıldırım da bayram tatili için kararın salı günkü Bakanlar Kurulu’nda verileceğini söyledi.

Erdoğan ve Binali Yıldırım’dan Kurban Bayramı 10 gün oluyor müjdesi geldi. kurban Bayramı 2017 tatili kaç gün olacak salı günü bakanlar kurulunda belli olacak ancak tatilin 10 gün olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı kurban bayramı tatili ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı suretle kapama fırsatı verir. Salı günü bakanlar kurulumuz var. Cumhurbaşkanlığında yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye umuyorum.”

Başbakan Yıldırım, bayram tatilinin uzayıp uzamayacağıyla ilgili kararı salı günü Bakanlar Kurulu’nda vereceklerini söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kurban Bayramı tatilinin uzayıp uzamayacağıyla ilglii soruyu “Her iki alternatif de değerlendirilecek. Toplumun bir kesimi çalışmaya devamm edelim diyor, bir kısmı tatili uzatalım diyor. Her ikisinin artısı eksisi düşünülecek salı günü Bakanlar Kurulu’nda karar verilecek” şeklinde yanıtladı.
Turizmciler bayram tatilinin 10 güne uzatılmasını talep ediyor.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum” açıklaması yapmıştı.
“YAPAY DEVLET GAYRETİNE MÜSAMAHA ETMEYİZ”
Suriye’de İdlib’te son günlerde meydana gelen gelişmeleri dikkate alarak sınırda gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Yıldırım, “Sınırlarımızın özellikle Suriye ve Irak tarafında yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine asla müsamaha etmemiz söz konusu değil. Bu konuda muhatap ülkelerle gerekli görüşmemizi yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun milli menfaatlerimize yönelik bir gelişme yaşarsak buna karşılık vermekte tereddüt göstermeyiz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting