Ana Sayfa / Yaşam / KYK burs ve kredi sonuç

KYK burs ve kredi sonuç

KYK burs sonuç, KYK kredi sonuç ne zaman araştırılıyor.

KYK burs başvuru ve sonuçları sorgulama ekranı aranıyor. KYK burs kimlere veriliyor, başvuru şartları. Eylül ayı itibariyle 2022-2023 eğitim öğretim yılı için start verilecek. Hangi ünveristeyi kazandığı belli olan öğrenciler yurt ve kredi işlemleri için araştırmalara başladı. Bu burslardan en fazla başvuru alanlarından biri de KYK bursu. Peki KYK bursu tam olarak ne anlama geliyor? Kimler KYK bursuna başvurabiliyor ve KYK burs ücreti ne kadar? İşte tüm bu sorunlarınızın yanıtları haberimizde..
KYK yurt ve burs başvuruları okul kayıtları ile eş zamanlı yapılıyor. Her yıl KYK başvuru süreci ve KYK burs ücreti, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki KYK bursu nedir, kimler KYK bursundan yararlanabilir? İşte son KYK burs ücretleri…

KYK NEDİR?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu yani KYK, ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre ödenen karşılıksız paradır. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlar.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2022 yılında KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL alıyor.

KİMLER KYK’DAN FAYDALANABİLİR?

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100’e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

İlginizi Çekebilir

Emrah Büke şehit oldu

İstanbul’da polis memuru Emrah Büke kazada şehit oldu. Ümraniye’de motosikletli polis kazada öldü. İstanbul Ümraniye’de …

Sınırsız Hosting