Ana Sayfa / Kadınca / Lancome hangi ülkenin, ürünleri
TEKİN ACAR KOZMETİK

Lancome hangi ülkenin, ürünleri

Dünyaca ünlü kozmetik markaları ve sahipleri ile üretildikleri ülkeler ve ürünleri kadınların büyük ilgisini çekiyor. Lancome kozmetik ve güzellik ürünleri hangi ülke menşeili ve nerede üretiliyor sahibi ve kuruluş hikayesi. Lancome; 2010’dan bu yana Neutrogena, L’oreal gibi markaların ardından dünyanın en büyük kozmetik markaları arasında ilk beşte yer almaktadır. Köklü geçmişi ve kaliteli parfümleri, binbir çeşit kozmetik ürünleri sayesinde dünya çapında ün yapmış ve günümüzdeki halini almıştır.

Lancome hangi ülkenin ve Lancome ürünleri neler dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik ürünleri firmaları. Kurulduğu günden beri tabii ki bazı değişiklikler geçirmiş, Lancome bünyesi altında sürekli yeni yapılanmalar gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak 2017 yılındaki 21. yüzyıla uyum sağlamış, dünya pazarının devlerinden biri olan Lancome ile karşımızdadır.

Lancome’u kim kurdu?
Fransa’da kurulup tüm Avrupa’ya ününü yayan Lancome’un isminin de kuruluşunun da ilginç, bir o kadar da hoş bir hikayesi vardır:

Lancome ismi; Fransızca Lancosme kelimesinden gelmektedir. Lancosme; Fransa’nın La Brenne bölgesindeki Indre vadisinde bulunan geniş ormanların ismidir. Yörede yaşayan herkes için Lancosme Ormanı önemli bir yere sahiptir. Lancosme’u meşhur yapan bir diğer yönü de içerisinde bulunan eşsiz kokulu gülleridir. İşte Lancome ismi de Lancosme Ormanı’ndan esinlenilerek alınmıştır ve sembolündeki altın rengindeki gül de ormanın söz konusu özelliğinden dolayı gelmektedir.
“Lancome’u kimler kurdu?” sorusuna cevap verecek olursak 1930’ların Fransa’sına inmemiz gerek. Lancome; 1935 yılında Guillaume d’Ornano ve Armand Petitjean tarafından kurulmuştur. Kaynaklarda genelde Armand Petitjean’ın ismi geçse de d’Ornano kozmetik ürünlerinin kalitesinin arkasında bulunan gizli bir kahraman gibidir. Ayrıca; yukarıda bahsedilen isim hikayesi de d’Ornano’nun eşi Elisabeth d’Ornano tarafından bulunmuştur.
Lancome markası; kurulduğu yılda, 1935’te ilk ürünlerini Brüksel’deki World’s Fair Fuarı’nda sergilemiştir. Daha sonra da parfümleri ve kozmetik ürünleriyle büyümesine sürekli devam etmiş ve bir dünya markası haline gelmiştir.

Lancome’un sahibi kim?
1935’te kurulan Lancome 30 sene boyunca kurucularının ve sonrasında devam eden neslin omuzlarıüzerinde büyümüştür. 1964 yılına gelindiğinde ise tekelleşme sürecine katılma kararı almıştır.

1964 yılında Lancome; bir diğer kozmetik devi L’oreal tarafından satın alınmıştır ve halen L’oreal’in bünyesindedir.

Lancome’un CEO’luk görevini de Françoise Lehmann yürütmektedir.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting