Ana Sayfa / Manşet / Macron’la görüşen teröristlerin kimlikleri

Macron’la görüşen teröristlerin kimlikleri

Fransa’da Macron ile görüşen teröristlerin kimlikleri ve isimleri. Suriye’nin kuzeyinde faaliyet yürütülen ve ana omurgasını terör örgütü PYD/YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri, YPG, YPJ ve Demokratik Halk Hareketi’nden oluşan Suriye heyetinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ziyaretinin öncesinde Elysee Sarayı girişinde çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Reuters’ın haberine göre Fransa’dan “Suriye’nin kuzeyine yeni askeri operasyon planımız yok” açıklaması geldi.

Fransa’da cumhurbaşkanı Macron ile görüşen teröristlerin kimlikleri. Türkiye’nin tepkisini çeken Paris’teki Elysee Sarayı’nda gerçekleşen ziyarete, heyette PYD’nin eski eş başkanı ve Demokratik Halk Hareketi (TEV-DEM) eş başkanı Asya Abdullah, sözde Afrin Kantonu yürütme meclisi eş başkanı Hevin Reşîd, sözde dışilişkiler konseyi eş başkanı Siham Qiryo, sözde Yürütme Konseyi üyesi Faner Gaêt, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) sözde dışilişkiler sorumlusu Redur Xelil, terör örgütü YPJ sözcüsü Nesrin Abdullah ve Kuzey Suriye sözde özerk yönetimi Fransa temsilcisi Dr. Xalid İsa yer aldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden önce Suriye heyetinin sarayın girişinde çektirdiği fotoğraf paylaşıldı.

FRANSA’DAN SURİYE AÇIKLAMASI

Fransa’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan bir kaynak, Fransa’nın Kuzey Suriye’de uluslararası DEAŞ’la mücadele koalisyonun faaliyetlerinden başka yeni bir askeri operasyon düzenleme amacında olmadığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün Türkiye’nin arananlar listesinde bulunan Salih Müslim’in de çatısı altında faaliyet gösterdiği TEV-DEM’in Eş Başkanı Asya Abdullah’ın da aralarında bulunduğu bir heyeti Elysee Sarayı’nda kabul etmişti. Fransa’nın Menbiç’e asker göndereceği belirtilirken Macron’un terör örgütü YPG’ye destek garantisi verdiği öğrenilmişti.

İlginizi Çekebilir

ABD’li bankalardan TL tavsiyei

TL değerlenmeye başladı ABD’li iki dev banka uzun vadeli TL yatırımı önerdi. TL dolar karşısında …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting