Ana Sayfa / Kime Ait / Maliye borcu krediye engel

Maliye borcu krediye engel

Devlete olan borç nedeniyle esnaf kredi çekemiyor. Esnafın maliyeye borcu varsa kredi alması çok zor. Kredi almak isteyen esnafların önce maliye borçlarını yapılandırması gerekiyor. Esnaf için en iyi kredi olanakları ve kredi veren bankalar.

Bankalar esnafa kredi verirken önce maliye borcuna bakıyor. Kredi desteği için en önemli şart maliye borcu. Esnaf olarak işletme sahibi olan kişilerin özellikleri kredi alma noktasında farklı yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi kredi alınması konusunda yaşanacak sorunları ortadan kaldıracağı gibi özellikleri maliyeye borcu olan esnafların herhangi bir kredi başvurusunda bulunup bulunmayacağı merak edilir.

DEVLETE BORÇ VARSA KREDİ ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Türkiye’de mevcut mevzuatlar dahilinde özellikle maliyeye borcu olan vatandaşların esnaf üzerinden herhangi bir kredi başvurusunda bulunması söz konusu değildir. Bu açıdan kredi kullanmak isteyen kişilerin özellikle borcu olması halinde mutlaka bu borcunu kapatması gerekecektir. Borcun kapatılması ile birlikte kişilerin Kredi alabilmesi söz konusu olacaktır.

Maliyeye borcu olduğu tespit edilen bir kişi başvuru yapma imkânına sahip olsa da başvuru yapıldıktan sonra kredi olumsuz bir şekilde sonuçlanır. Bu nedenle kişilerin kredi desteğinden yararlanabilmesi söz konusu değildir. Özellikle son dönemlerde kredi işlemlerinde kişilerin ekonomik sicili çok daha fazla ön plana çıkarılmakta ve önemsenmektedir. Bu açıdan kredi siciline olumsuz bir durumun bulunması kişilerin kredi hizmetlerinden yararlanması adına da büyük bir engel teşkil edecektir.

KREDİ ÇEKMEYİ ENGELLEYEN BORÇLAR

Kişiler herhangi bir problemle karşılaşmamak adına borçlarına sadık kalması ve zamanında ödemesi gerekir. Borçların ödenmesi maliye borcunun ortadan kalkmasının sağlayacağından dolayı kişiler kolay bir şekilde firması üzerinden kredi başvurusu yapabilecektir. Borcu olan kişilerin mevcut durumu kolay bir şekilde görülür. Bu bakımdan bankalara yapılacak başvurularda farklı incelemeler yapılacağından dolayı durumun fark edilmemesi ya da maliyeye borcu olan kişilere Kredi sağlanabilmesi söz konusu değildir. Kişiler bu tür durumlara karşılık olarak mutlaka borçlarını kontrol altına almalı ve başvuru öncesinde borçlarını ödemelidir. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanması söz konusu olmayacağı gibi kişileri kredi desteği alabilecektir.

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting