Ana Sayfa / Kime Ait / Mario Draghi nereli, neci ve kim?

Mario Draghi nereli, neci ve kim?

Mario Draghi aslen nereli,yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. İtalya’nın yeni başbakanı Süper Mario lakaplı Mario Draghi oldu. Mario Draghi, italya başbakanlığını ne kadar sürdürebilir yeni bir siyasi kriz çıkar mı beklentileri. 

İtalya, Süper Mario’ya emanet edildi. Mario Draghi İtalya’da başbakan oldu. İtalyanların çok sevdiği Mario Draghi’nin başarılı olup olmayacağı ise korona virüs mücadelesi ile belli olacak.

İTALYA BAŞBAKANI MARİO DRAGHİ NECİ KİM NERELİ

1947’de Roma’da doğan ve başkentin önemli üniversitelerinden Sapienza’dan mezun olan Mario Draghi, 2005-2011 döneminde İtalya Merkez Bankası Başkanlığı, 2011-2019 döneminde de Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı görevlerini yürüttü.

İtalya’nın uluslararası arenada saygın ekonomi uzmanlarından Draghi, özellikle (ECB) Başkanlığı sırasında Avrupa’da yaşanan mali borç krizinde izlediği politikalar sebebiyle “Avro Bölgesi’ni kurtaran adam” olarak anılıyor.

Draghi, Temmuz 2012’de Londra’da yaptığı konuşmada, “Görevimiz dahilinde ECB, avroyu korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır ve bana inanın, bu yeterli olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Küresel finans piyasasında en çok izlenen şahsiyetlerden biri olan Draghi’nin ECB’deki dönemi sona erse de düşük faiz dönemi hala devam ediyor. Draghi, kendi döneminde geleneksel olmayan para politikalarını ECB’nin kullandığı standart araçlar haline getirmesiyle de dikkati çekmişti.

İtalyan ve uluslararası basınında da video oyun karakteri “Süper Mario”ya atfen Draghi’den “Super Mario” olarak bahsediliyor.

İlginizi Çekebilir

Pegasus 1 Euro uçak bileti satışı

Pegasus Hava Yolları, 1 Euro’ya uçak bileti satışı kampanyası geçerli olduğu tarihler. 1 Euro’ya uça …

Sınırsız Hosting