Ana Sayfa / Kime Ait / Maserati nerenin hangi ülkenin arabası
MASERATİ HANGİ ÜLKENİN ARABASI

Maserati nerenin hangi ülkenin arabası

Maserati hangi ülkede üretiliyor. Maserati arabaların özellikleri ve Maserati fabrikası kaç kişi çalışıyor. Lüks araç segmentleri ve hızlı ve lüks araç markalarından biri olan Maserati modelleri ve Türkiye’deki Maserati bayileri ve modelleri bilgisi. 

Maserati arabalar dünyanın en lüks ve hızlı arabalarından biridir. Maserati modelleri çok az üretiliyor ancak sıraya girip almak için yıllarca bekleniyor. İşte dünyanın en hızlı ve konforlu arabalarından olan ve otomotiv dünyasında haklı bir üne sahip Maserati’nin ülkesi. Mlaserati ambleminin anlamı ve diğer tüm Maserati bilgilerini bir makalede topladık. 

İTALYAN MARKASI ARABA MASERATİ

Maserati arabaların en önemli özelliği hız, güç ve konfordur. Lüks araba üretim firması olan Maserati, İtalya’da kurulmuştur. Alfieri Maserati tarafından kurulan firma, kurucusunun soy ismini almıştır. 1 aralık 1914 yılında faaliyete başlamışlardır. Bu firmanın ana merkezi İtalya’nın Modena şehrindedir. Otomotiv sektöründe hizmet vermektedir. Maserati satışlarını dünya çapında yapmaktadır. Şirketin başkanı Sergio Marchionne’dur ve CEO, Reid Bigland’dır. Maserati lüks araç üretimi yapmaktadır. 1100 çalışan sayısına ulaşan Maserati firmasının web sitesine www.maserati.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Maserati dünyanın önde gelen lüks araba üretim firmalarından biridir. 1993 yılında Fiat’ın Maserati’yi tekrar ayağı kaldırmasıyla beraber Maserati yep yeni bir yola girmiştir. Üretilen arabaları satış rekorları kırmıştır ve tüm dünya tarafından oldukça beğenilmiştir. Lüks araç, spor araç ve özel araç gibi modeller üreten Maserati yüksek fiyatta olmasına rağmen piyasanın en üst katlarında kendine yer bulmayı başarmış bir marka olmuştur. Hız, kalite, konfor, lüks kelimelerini duyunca ilk akla gelen markalardan biri haline gelmiştir. Üretim yeri olan İtalya’dan tüm dünyaya hizmet veren Maserati satış fiyatını hak eden bir arabadır. Performansı üst düzey olan bir araçtır ve otomatik şanzımanı vites değiştirirken neredeyse sıfıra yakın bir sesle değiştirmektedir değiştiğini hiç hissettirmemektedir. Spor arabaları hız konusunda muazzamdır. Tam bir hız makinesi olan Maserati çok yüksek özellikler sahip motorlar bulundurmaktadır. Yüksek beygirli motorları performansını müthiş arttırmaktadır.

MASERATİ GENEL BİLGİLERİ

Hangi Ülkenin: İtalya
Kurucusu: Alfieri Maserati
Kuruluş Tarihi: 1 Aralık 1914
Merkezi: Modena , İtalya
Sanayi: Otomotiv
Hizmet Bölgesi: Dünya Çapında
Önemli Kişiler: Sergio Marchionne ( Başkan ) Reid Bigland ( CEO )
Ürünler: Lüks Araçlar
Çalışan Sayısı: 1100
Amblemin Anlamı: Maserati kardeşlerin doğduğu Bologna’da bulunan fıskiyeli havuz logoya ilham vermiş. Rönesans döneminden kalma havuz, denizlerin tanrısı Neptün’e ithaf edilmiş. Neptün’ün sembolü üçlü çatal da logo olarak seçilmiş.

İlginizi Çekebilir

At keserken yakalandılar

Sultangazi’de at eti baskını. İstanbul’da at kesimi arttı millete at eti yediriyorlar. Etin zamlanması sonrası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting