Ana Sayfa / Sağlık / Matlaşan bardağı parlatma yöntemi

Matlaşan bardağı parlatma yöntemi

Çay su bardağınız matlaştıysa bu yöntemlerle parlatma yöntemleri.

Mutfaklarımızdaki bardaklar sürekli olarak suya maruz kalmaları sonucunda kireçlenir ve parlak yapısını kaybeder. Zaman içerisinde mat ve çizikli bir görünüm kazanan bardakların eskidiğini düşünerek çöpe atmak yerine bu doğal yöntemi deneyebilirsiniz.
Su ve çay bardakları gün içerisinde birden fazla kez kullanılarak yıkanırlar. Bu kadar sık aralılar ile yıkanmaları nedeniyle kısa sürede kireçlenmeye maruz kalan bardaklarımızda mat bir görünüm ve çizik izleri oluşabilir. Bu gibi estetik dışı bir görünüm meydana geldiğinde ise ilk davranış bardakları çöpe atmak olacaktır.

Ancak bardaklarımızı yeniden parlak ve pürüzsüz haline döndürmek doğal yöntemler ile çok basit. Temizlik önerileri arasında yer alan bardak parlatmanın püf noktası farklı doğal yöntemler ile karşımıza çıkıyor. İşte matlaşan bardakları parlatan doğal yöntemler:
Diş macunu: Diş macunu içerdiği sodyum bikarbonat bileşeni sayesinde temizlikte etkili bir yardımcıdır. Diş macunu ile matlaşan bardakları kolaylıkla yeniden parlatabilir ve çizik izlerinden kurtulabilirsiniz. Diş macunu ile matlaşan bardakları parlatmak için az miktarda diş macununu bir süngerin yumuşak kısmına dökün ve bardakları bu süngerle dairesel hareketle çizerek ovalayın. Ardından 15 dakika bekletip ılık suyla duruladığınız bardaklarda parlaklığı görebilirsiniz.
Beyaz sirke: Asidik yapısı ile doğal bir temizlik ürünü olan beyaz sirkenin kullanımı bardaklarda kireçlenmenin önüne geçerek matlaşmayı giderecektir. Beyaz sirke ile matlaşan bardakları parlatmak için yapmanız gereken tek şey bir bardağın yarısına kadar beyaz sirke ekleyip üzerini sıcak su ile doldurmak. Ardından bardağı bu şekilde birkaç saat bekletin. Daha sonra durulayarak parlaklığı görebilirsiniz.
Karbonat: Doğal sodyum bikarbonat içeriği sayesinde karbonat doğal bir temizlik ürünü olup ev temizliğinin her alanında kullanılabilir. Karbonat ile matlaşan bardaklardaki lekeleri ve çizikleri kolayca giderebilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak bardakları parlatmak için yarım su bardağı karbonatı uygun miktarda su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz macunu bardakların iç ve dış yüzeyine dairesel hareketler ile ovalayarak uygulayın. Daha sonra macunun kurumasını bekleyin ve ılık su ile durulayarak parlatma işlemini tamamlayın.
Limon tuzu: Limon tuzu kireç ve mineral birikintilerini temizleme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde bardaklarda kireçlenmeyi gideren limon tuzunu kullanmak için bir bardağın içerisine birkaç adet limon tuzu koyun ve üzerini kaynar su ile doldurun. Ardından karışımı 5 saat kadar bu şekilde bardağın içerisinde bekletin. Son olarak bardağı durulayarak işlemi tamamlayın.

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting