Ana Sayfa / Ekonomi / Mehmet Akdere ve 7 kişi gözaltında

Mehmet Akdere ve 7 kişi gözaltında

Borsa İstanbul spekülasyonu nedeniyle gözaltına alınan isimler .Borsada bankacılık hisselerinde yapılan işlemlerin sorumlusu olarak gösterilen Mehmet Akdere gözaltına alındı

BİST için gözaltına alınan 8 kişinin isimleri.

Borsa tarihinin ilk vadeli işlemler krizinin sorumlusu olarak gösterilen Mehmet Akdere,  Ahmet Can Teoman ve Bekir Sani Karayal’ın eşi başta olmak üzere 8 isim gözaltına alındı.
4 ilde 17 adreste sabah erken saatlerde düzenlen operasyonda  M.A. (53), T.K. (23), E.K. (54), N.K.K. (44), A.C.T. (55), B.A. (45), H.G. (65) ve B.A. (23) isimli 8 şüpheli yakalandı.
Borsa İstanbul’da başta bankacılık hisseleri olmak üzere bazı hisseler yüzde 100’ün üzerinde değer kazanmış, ardından ciddi ralliler yaşanmıştı.

Akbank’ta yaşanan ortak satışı sonrası bankacılık sektörü hisselerinde sert düşüşler başladı.

Türkiye sermaye piyasaları ilk vadeli işlemler kriziyle karşı karşıya. kaldı. Vadeli işlemler ve opsiyon borsasında bankacılık hisseleri üzerinde yapılan yüksek hacimli kaldıraçlı işlemlerle spot piyasadaki hisselerin fiyatını oynatan yatırımcılar tavan tavan günlerinin ardından 12 Eylül’deki zirvesinden bu yana sert düşüşler yaşandı. Yüksek kaldıraçlar sonrasında sert hisse hareketleri nedeniyle yaşanan teminat tamamlama çağrıları yatırımcıların yanı sıra aracı kurumları da zor durumda bıraktı. Sermaye Piyasası Kurulu zor durumda kalan aracı kurumlar ve diğer düzenleyici kurumlarla toplantı yaptı.
Takasbank devreye girerek büyük krizi önledi. Önümüzdeki süreçte Takasbank aracı kurumlarla, kurumlar da işlemleri gerçekleştiren isimlerle hesaplaşacak.

Bu arada, Ahlatcı Yatırım’ın sahibi Ahmet Ahlatcı, kendilerinin sadece aracı kurum olduğunu belirterek Mehmet Akdere ismini kamuoyuna açıkladı. Medyaya yansıyan g bilgilere göre, Bekir Sani Karayal’ın kız kardeşinin aceleyle boşanması ekibin borçlarını ödememek için çeşitli yollara başvurmaya başlamasıyla emniyetin harekete geçtiği belirtiliyor. Özellikle Bekir Sani Karayal’ın mal kaçırmak için harekete geçmesi üzerine aracı kurumların şikayetçi olduğu belirtiliyor. Bekir Sani Karayal’ın üzerine bir hesap olmadığı için gözaltına alınan isimler arasında yer almadığı belirtiliyor. 10 kişilik gözaltı listesinde Sani Karayal’ın neredeyse tüm ailesinin gözaltına alındığı borsagundem com’a gelen bilgler arasında yer alıyor. 

HESAPLARINA EL KONULDU
Öte yandan operasyonun cuma günü mahkeme kararı ile başladığı ve çok sayıda hesaba bloke konulduğu belirtiliyor. Bazı aracı kurum hesapları da inceleme altına alındı.
2 KİŞİ YURTDIŞINDA
Söz konusu soruşturma kapsamında haksız kazanç sağladığı belirlenen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.
Bu kişilerin yakalanması için çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Muğla ve Balıkesir’de belirlenen 17 adrese operasyon düzenledi.
Operasyonda 10 şüpheliden 8’i yakalanırken, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edildi.
Öte yandan adreslerde, 6 adet dizüstü bilgisayar, 8 adet cep telefonu, 2 adet ajanda, 4 tane flash bellek, 1 adet masaüstü bilgisayar, 2 adet hard disk, 5 bin euro, 10 bin 70 dolar, 69 bin 800 lira para ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bugün gözaltına alınan Akdere ve beraberindeki 7 kişinin emniyetteki sorgulaması sona erdikten sonra hakim karşısına çıkması bekleniyor.  KAYNAK: borsagundem com)

İlginizi Çekebilir

IBAN kiralayana 1 yıl hapis

IBAN kiralayana hapis geliyor. Banka hesaplarını başkalarına kiralayanlar hapse girecek. Kara para alama yöntemlerine darbe. …

Sınırsız Hosting