Ana Sayfa / Manşet / Melih Gökçek, CHP’ye geçiyor iddiası
MELİH GÖKÇEK

Melih Gökçek, CHP’ye geçiyor iddiası

CHP ne der bilinmez ama Melih Gökçek’in CHP’ye geçeceği iddiasına herhalde en çok AKP’liler şaşırmıştır. Çünkü Melih Gökçek’in CHP’ye geçeceğini öne süren kanal Akit TV. Akit TV, “Gün Başlıyor” programında çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Akit Tv Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen, Melih Gökçek ile CHP arasında bir işbirliği olduğunu iddia etti.

Melih Gökçek’in radikal bir kararla CHP’ye geçeceği öne sürüldü Akit TV tarafından. Özmen, “İddialara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın Angora evlerinde CHP’li kurmaylarla bir araya geldi. Evet, CHP’li kurmaylara Melih Gökçek’in size geçebilirim mesajı verdiği iddia ediliyor” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sessizliğini korurken hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor… Akit Tv Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen, Melih Gökçek ile CHP arasında bir işbirliği olduğunu iddia etti. Özmen, “İddialara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın Angora evlerinde CHP’li kurmaylarla bir araya geldi. Evet, CHP’li kurmaylara Melih Gökçek’in size geçebilirim mesajı verdiği iddia ediliyor” dedi.

GÖKÇEK NE ZAMAN İSTİFA EDECEK?
Erdoğan’ın Gökçek’in istifasını istemesinden beri, Gökçek’e en aykırı gelecek suçlama bu. Zira Gökçek, Belediye Başkanlığı süresince, sosyal medya hesaplarından CHPli olmayı bir hakaretmiş gibi kullanıyordu. Gökçek, sürekli olarak CHP aleyhinde ağır ifadeler kullanırken, CHP’li olmayı da bir suçlama olarak kabul ediyor.

GÖKÇEK’İN SÜRE İSTE İDDİALARI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Polonya dönüşü yaptığı istifa çağrısının üzerine dünkü basın toplantısında bu çağrısını yinelemesi “Gökçek bugün mü istifa edecek?” sorusunu gündeme getirdi. Ancak Gökçek’e yakın kaynaklar, Gökçek’in 13 Kasım’daki Büyükşehir Belediye Meclisi’ne kadar süre isteyeceğini iddia ederek, “İstifa konusunda sorun yok. İstifa edeceğini zaten söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün desin, bugün bırakır. Meclis üyeleriyle vedalaşma talebini iletecek” diyor.

Cumhurbaşkanlığı’na yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre de Melih Gökçek’in istifasında sorun yok. İstifa tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenecek, bu sürecin en geç iki hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

BAŞKENTTE GÖKÇEK YORUMLARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Öteden beri söylediğim şu; milli irade diyoruz, halkın iradesi diyoruz, seçimle gelen seçimle gitmeli diyoruz. Bunun dışındaki bütün yolları doğru bulmuyorum. Bir kişi seçimle gelmişse, makamından edecek kişinin de ona oy veren vatandaşlar olması lazım. Bu tür yaklaşımları doğru bulmadığımı daha önce de ifade etmiştim. Bu sadece AK Partili belediye başkanları için değil, bütün belediye başkanları için geçerli kural. Bir yolsuzluğu, usulsüzlüğü, yasadışılığı varsa İçişleri Bakanlığı gereğini yapıyor zaten. Onun dışında insanları zorla istifaya zorlamayı doğru bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum.”

İlginizi Çekebilir

Yeni konut düzenlemesi

Konut yeni düzenleme Mehmet Şimşek duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting