Ana Sayfa / İlginç / Merdan Yanardağ’a soruşturma

Merdan Yanardağ’a soruşturma

Kılıçdaroğlu’na suikast girişimi yapılacak iddiasını ortaya atan gazeteci Merdan Yanardağ’a re’sen soruşturma başlatıldı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na suikast yapacak bir grubun Gürcistan’dan Türkiye’ye girdiği iddiasında bulunan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın paylaşımına re’sen soruşturma başlatıldı.

Merdan Yanardağ’da Kılıçdaroğlu suikast girişimi iddiası haberi nedeniyle soruşturma başlatıldı. Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir grubun suikast yapmak için Türkiye’ye girdiğine ilişkin iddiayı içeren paylaşımına re’sen soruşturma başlatıldı.

MERDA YANARDAĞ’IN SUİKAST İDDİASI NE?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Twitter’ta Yanardağ tarafından 12 Mayıs’ta yapılan “Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yaşamını derinden etkileyecek önemli bir olayı, -geç bir saatte de olsa- kamuoyu ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kaynağıma güvendim… Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast yapacak bir grubun Gürcistan’a Türkiye’ye girdiği belirtiliyor” şeklindeki paylaşım yaptığı belirtildi.

Yanardağ hakkında TCK’nın 217/A maddesinde düzenlenen, “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Aşağılama” suçundan dolayı re’sen soruşturma başlatıldı. Yanardağ, “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alınmak üzere savcılığa çağırıldı.

İlginizi Çekebilir

ÖGG 2024 sınav sonuçları

Özel Güvenlik sınav sonuçları 2024. EGM 2024 ÖGG sınav sonuçları. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak …

Sınırsız Hosting