Ana Sayfa / Ekonomi / Merkez Bankası faize dokunmadı

Merkez Bankası faize dokunmadı

SON DAKİKA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI 26 MAYIS. MB, faizi yüzde 14’te sabit tuttu.

Merkez bankası son faiz kararı açıklandı ve faize dokunulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, mayıs ayı faiz kararını açıkladı. Merkez, piyasa katılımcılarının beklentileri doğrultusunda faizi bu ay da sabit tuttu. Böylelikle Üst üste beşinci Para Politikası Kurulu toplantısında da faiz değiştirilmemiş oldu.

Son günlerde döviz kurlarında yükseliş dikkat çekerken, yurt içi piyasalarda tüm dikkatler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararına çevrilmişti.

Merkez Bankası, piyasa katılımcılarının beklentileri doğrultusunda bu ay da politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı.

Böylece TCMB, üst üste beşinci Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında da faizi değiştirmemiş oldu.Geçtiğimiz yılın son 4 toplantısında politika faizini toplam 500 puan indiren banka, bu yılki ilk 4 toplantısında ise herhangi bir değişikliğe gitmedi ve faizi yüzde 14’te sabit tuttu.17 ekonomistin katılımıyla yapılan Anadolu Ajansı anketinde ortak beklenti, faizin bu ay da sabit tutulacağı yönündeydi.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting