Ana Sayfa / Sağlık / Metamfetamin nasıl bir uyuşturucu etkisi

Metamfetamin nasıl bir uyuşturucu etkisi

Met kıslatmasıyla da bilinen Metamfetamin nasıl bir uyuşturucu.,Metamfetamin hammaddesi ne, Metamfetamin nasıl üretiliyor zararları. Metamfetamin uyuşturucu nasıl kullanılıyor, nasıl satılıyor.

Metamfetamin ne yapıyor, Metamfetamin kullananlar nasıl anlaşılır, Metamfetamin cildi nasıl etkiliyor, Metamfetamin zararları ne nasıl satılıyor. Metamfetamin, kısa bir zaman içinde bağımlı hale getiren çok tehlikeli bir uyuşturucu çeşidir. Peki metamfetaminin zararları nelerdir?

Metamfetamin nedir, zararları nelerdir? günün en çok araştırılan konularından biri oldu. Metamfetamin dünya üzerinde en hızla yayılan, çok zararlı ve tehlikeli bir uyuşturucudur. Bu uyuşturucu maddenin kullanılan takma isimlerinden bazıları: kristal, tina, crack, taş, ateş ve buz, buz. En çok kullanılan ismi ise met’tir. 

Moodist Bağımlılık Merkezi Uzman Psikolog Kinyas Tekin, metamfetaminin bağımlılık açısından yüksek bir potansiyele sahip olduğunu, toleransın hızlı bir şekilde geliştiğini ve kullanıcıların kısa bir zaman içinde bağımlı hale gelebileceğini belirtti.

Psikolog Tekin, metamfetamin kullananlarda en sık görülen belirtileri dikkat dağınıklığının artması, bulantı, ağız kuruluğu, göz bebeklerinde genişleme, titremeler, kas seğirmesi, bellek kaybı, agresif veya şiddet içerikli davranışlar, duygudurum bozuklukları, ağız ve diş problemleri, zayıflama, deri lekeleri, hızlı veya düzensiz kalp atımı, artan kan basıncı olarak sıraladı, daha uzun süreli ve yüksek doz kullanımlarda ise paranoya, saldırganlık, görsel ve işitsel varsanılar, duygudurum bozuklukları ve çeşitli sanrılar görülebileceğini söyledi.

20. yüzyılın başında geliştirilen metamfetamin, ilk kez ikinci dünya savaşı sırasında askerlerin uyanık kalmasına yardımcı olmak için kullanılmış. Savaştan sonra, üniversite öğrencileri, sporcular, kamyon şoförleri için reçetesiz bir uyarıcı olarak kullanılmaya devam edilmiş. Bağımlılık yaptığı kanıtlanınca 1970’lerde kontrollü maddeler listesine eklenmiş. Kısa sürede bağımlılık geliştirmesi ve üretim kolaylığı nedeniyle ciddi bir istismar maddesi olarak hem kullananlara hem de topluma birçok yıkıcı etkisi bulunuyor.

BEYLİKDÜZÜ’NDE ELE GEÇİRİLDİ!

18-12/01/meta-3-1543653283.jpg

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü’nde bir adresin uyuşturucu imalathanesi olarak kullanıldığı yönünde bilgi aldı. Alınan bilgi üzerine adres fiziki takip altına alındı. Geçtiğimiz Pazartesi günü adrese operasyon düzenlendi. Uyuşturucuyu imal ettiği öne sürülen İranlılar E.I, A.T ve E.E gözaltına alındı. Adreste yapılan aramada 1 kilo 250 gram toz halde Metamfetamin, 16 kilogram sıvı halde Meramfetamin ve uyuşturucu yapım malzemeleri ele geçti. İranlıların ürettikleri uyuşturucuların bir kısmını iç piyasada sattığı, geri kalanını da Uzak Doğu ülkelerine gönderdikleri öne sürüldü. 3 kişi çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.

İŞTE KULLANANLARIN YAŞADIĞI DEĞİŞİM

18-12/01/mete-2.jpg

18-12/01/meta.jpg

 Beylikdüzü’nde dünyanın en tehlikeli uyuşturucuları arasında gösterilen sıvı ve toz halde metamfetamin ele geçti. Metamfetamin, kısa bir zaman içinde bağımlı hale getiren çok tehlikeli bir uyuşturucu çeşidir. Peki metamfetaminin zararları nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Magnum dondurmalarında büyük risk

Magnum’da metal ve plastik parçaları çıktı. Magnum dondurmalarında sağlık riski iddiası İngiltere’de. Magnum dondurmalar, plastik …

Sınırsız Hosting