Ana Sayfa / Yaşam / Giorgia Meloni neci, yaşı kim

Giorgia Meloni neci, yaşı kim

İtalya Başbakan olan kadın kim yaşı. Giorgia Meloni nereli, neci, eğitimi ve siyasi görüşü. Giorgia Meloni Türkiye yaklaşımı nasıl?

İtalya’da düzenlenen genel seçimleri sandık çıkış anketine göre aşırı sağcı politikacı Giorgia Meloni’nin liderliğindeki İtalya’nın Kardeşleri Partisi (FdI) kazandı. Meloni, Ukrayna Savaşı’nda, Rusya’ya karşı sağ cepheden en net tepki veren lider olarak tanınıyor.

Giorgia Meloni kaç yaşında evli mi, neci ve kim soruları. İtalya’da Başbakan olan kadın kim? İtalya’da Temmuz ayında istifa eden Başbakan Mario Draghi’nin ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella parlamentoyu feshetmesinin ardından İtalya erken seçin kararı aldı ve dün 51 milyon seçmen sandık başına gitti.

İtalya’da genel seçimlerin sonuçları açıklandı. İtalya’daki sandık sonuçlarına göre, Giorgia Meloni  liderliğindeki sağcı Kardeşler Partisi (FdI) birinci oldu. Demokratik Parti(Democratic Party) ikinci, Kuzey Ligi (Lega Nord) üçüncü, 5 Yıldız Hareketi( Five Star Movement) dördüncü, İtalya lideri ( Forza Italia) beşinci, Eylem Partisi( Action Party) altıncı sırada yer aldı.  

“UKRAYNA DAVASINI HEP SAVUNDUK”

Aşırı sağ parti lideri Giorgia, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Rusya’ya karşı sağ cepheden en net tepki veren lider oldu. Ukrayna’nın davasını savunduğunu dile getiren Giorgia, “Ukrayna’nın davasını hep savunduk ve destekledik, yalnızca davanın kendisine inandığımız için değil, aynı zamanda İtalya Batı ittifakının zayıf halkası olma riskini alamayacağı için de. Batı bize güvenebileceğini bilmeli” dedi.

GİORGİA MELONİ KİMDİR?

Adını, Milli Marşın ilk dizesinden alan “İtalya’nın Kardeşleri” partisinin Genel Başkanı. Matteo Salvini’nin Lig partisi ile Silvio Berlusconi’nin “Forza İtalia”sını da içine alan üç partili sağ ittifakın lideri. Giorgia Meloni İtalya’da başbakanlığın en güçlü adayı.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 5

45 yaşındaki Meloni Roma’da dünyaya geldi. Babasını hiç tanımadı. O doğduğunda evi terk etmişti. İşçi sınıfından gelen annesi tarafından büyütüldü.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 6

Meloni, siyasetle 15 yaşında tanıştı. 1946’da, faşist diktatör Benito Mussolini’nin destekçileri tarafından kurulmuş “İtalyan Sosyal Hareketi”ne katıldı. Yani aşırı sağcı bir aktivistti.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 7

“İtalyan Sosyal Hareketi”, 90’ların ortasında önce “Ulusal İttifak” adını aldı. Ardından dönemin Başbakanı Berlusconi’nin partisine katıldı.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 8
İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 9

Meloni, siyasetin basamaklarını erken yaşta ve hızla tırmandı. 21 yaşında yerel yönetime seçildi; 29 yaşında parlamentoya girdi. 31 yaşında ülkenin en genç bakanıydı. 2008’de Berlusconi hükümetinde Gençlik Bakanı oldu.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 10

Meloni, siyasi hayatının en büyük “kumarını” 2012’de oynadı. Berlusconi’nin partisinden ayrılıp “İtalya’nın Kardeşleri” partisinin kurucuları arasında yer aldı. 2014’te partinin başına geçti.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 11

“İtalya’nın Kardeşleri” partisi, 2018’de sadece yüzde 4 oy aldı. Anketler Meloni’nin partisinin oy oranını 4 yılda yüzde 25’e kadar çıkardığını gösteriyor. Desteğin, partinin Mario Draghi hükümetinin dışında kalmasıyla artmaya başladığı görülüyor.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 12

Meloni, seçim kampanyasında partisinin faşist kökenlerini bir kenara bıraktı. Lideri olduğu ittifakı ana akım muhafazakar bir grup olarak göstermeye çabaladı. Batı’nın Ukrayna politikasını destekleyeceği vaadinde de bulundu.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 13

Ancak kendini merkezde konumlandırmaya çalışsa da Meloni aşırı sağcı görüşleriyle biliniyor. Avrupa Birliği, LGBTİ, İslam ve göçmen karşıtı.
Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine de karşı çıkıyor.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 14

Mitinglerinde “Ben Giorgia’yım, ben bir kadınım, ben bir anneyim, ben bir hırıstiyanım” diye seslendi. İtalya’nın nüfusunun azaldığını, İtalyanların daha fazla çocuk yapması gerektiğini savunuyor.

İtalya'da genel seçim: Mussolini hayranı aday kazandı (Giorgia Meloni kimdir) - 15

BENİTO MUSSOLİNİ KİMDİR?

Benito Amilcare Andrea Mussolini (29 Temmuz 1883 – 28 Nisan 1945), Ulusal Faşist Partinin lideri olan İtalyan politikacı ve gazeteci. Kendini faşist olarak tanımlayan Mussolini, iktidara geldikten sonra Duce (Lider) olarak tanındı. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası’nın en büyük destekçilerinden biri olan Benito Mussolini, 28 Nisan 1945 tarihinde öldürüldü.

İlginizi Çekebilir

Yasin Survivor veda etti

Dün gece Survivor elenen isim Yasin oldu. Survivor 2024 elenen isim Yasin dün akşam. Yunus …

Sınırsız Hosting