Ana Sayfa / Spor / Metecan Birsen neci, nereli, yaşı?
BASKETBOLCU METECAN BİRSEN BİLGİLERİ

Metecan Birsen neci, nereli, yaşı?

Metecan Birsen aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi ve yaşamı bilgisi. basketbolcu metecan Birsen hakkında çıkan haberler ve kimdir sorusunun yanıtı. Metecan Birsen kimdir? sorusunun yanıtı gündeme gelen haberlerin ardından merak edilen başlıklar arasında yerini aldı. Fenerbahçe Beko takımındanda da oynayan Metecan Birsen kimdir? Metecan Birsen kaç yaşında, nereli? Metecan Birsen ne iş yapıyor?

Basketbolcu Metecan Birsen aslen nereli, kaç doğumlu, eğitimi ve kariyeri merak ediliyor. Metecan Birsen, magazin basınına gündem oldu.

Metecan Birsen kimdir? Metecan James Birsen, 06 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eskiden Basketbol Süper Ligi takımlarından Fenerbahçe Beko takımında oynamış Türk basketbolcu. 2.05 boyundaki oyuncu uzun forvet ve kısa forvet pozisyonlarında görev almaktadır.

Metecan Birsen aslen nereli?

İrlandalı bir anne ile Türk babanın çocuğu olan Metecan Birsen, basketbola Bilfen Koleji’nde başladıktan sonra Fenerbahçe Spor Okulu projesiyle bu günlere geldi. 2011-12 sezonunda zaman zaman Fenerbahçe Ülker’in A Takım kadrosunda da yer alan Metecan, 2.05 boyunda ama daha da uzaması beklenmektedir. Uzun kolları, hızlı ayakları, ribaunt hakimiyeti ile dikkatleri çeken 19 yaşındaki oyuncu, kendisine Emir Preldzic’i örnek aldığını söylese de, ondan daha iyi olmak istediğini de dile getirmektedir.

metecan birsen kimdir

Metecan Birsen hangi takımlarda oynadı?

1995 Doğumlu Avrupalı oyuncular arasında Kenan Sipahi ile beraber en çok gelecek vadeden oyuncular arasındadır. Boyuna oranla çok iyi bir top hakimiyetine sahiptir. Yüzdeli şut atabilen, saha görüşü iyi, gelişmiş pas yeteneğine sahip bir basketbolcudur.

Fenerbahçe Ülker Genç Takımı, İstanbul’da düzenlenen NIKE International Junior Tourment 2012 finalinde Lietuvos Rytas’a yenilirken turnuvanın En Değerli Oyuncu ödülünü Metecan Birsen kazandı. Turnuvada çıktığı 4 maçta 20.7 sayı, 5.7 ribaunt ve 4.25 asist ortalamaları ile oynayan Metecan, NBA gözlemcileri tarafından takibe alındı. 2014 yazında Fenerbahçe Ülker tarafından Eskişehir Basket’e bir yıllığına kiralandı. 23 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye Basketbol Ligi takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting